PIJANI U FINALU: Tajna uspeha hrvatskih fudbalera
Foto: AP

U PIVU JE ISTINA

PIJANI U FINALU: Tajna uspeha hrvatskih fudbalera

Mundijal 2018 -

Dok je alkohol tabu tema u većini reprezentacija, pa i našoj, Hrvati posle svakog meča prazne gajbe piva u svlačionici i to uopšte ne kriju od javnosti

Fotelja je spremna, grickalice su na stolu, na TV samo što ne počne prenos utakmice. Za pun doživljaj i užitak potrebno je još samo dobro ohlađeno pivo. Iz navijačkog ugla to je to, uz, naravno, pobedu ekipe za koju se navija, i sve je savršeno.

A moglo bi da bude da je baš u tome "fora" i da se ne radi samo o navijačkom nego i o igračkom uglu. Jer, ako za primer uzmemo Hrvatsku, a bolji primer od finaliste Svetskog prvenstva nema potrebe tražiti, onda možemo doći do zaključka da je i "sok od ječma" zaslužan za njihov istorijski rezultat. Jasno je da može da bude i to što su zaista vrhunski fudbaleri, ali ne možemo a da ne primetimo da igrače iz komšiluka često vidimo s pivom u ruci kako slave pobedu za pobedom u Rusiji. A ne možemo ni da ne primetimo da im to niko ne zamera.

Za razliku od njih, naši fudbaleri bi po pravilu bili "razapeti" kad bi se slučajno u javnosti pojavile fotografije na kojima se opuštaju. Svi se sećamo prizora iz Južne Afrike - kad su Danko Lazović, Nenad Milijaš i Marko Pantelić snimljeni sa flašama u rukama, te skandala koji je izrastao iz toga. Bezmalo je to "lumpovanje" proglašeno glavnim uzrokom loših rezultata naših fudbalera na SP. A sve se dešavalo pred duel s Nemcima - jedini koji smo dobili na tom Mundijalu!

Da zaključimo... Pivce, dva pre ili posle tekme nije rđavo. Naprotiv. Izgleda da budi pobednički gen u igračima i gura ih napred kad je najteže. Bar tako izgleda.

Ma kakvo pivo, nipošto!

Milan Živadinović ima svoj stav o ovom pitanju.

- Pivo? Nipošto. Nikako! Svi smo mi različiti, pa imate one normalne što popiju čašu i one nenormalne koji trče u kafić preko puta pa se vrate mrtvi pijani. Moram da kažem i da mi Hrvati nisu simpatični, od jutros gledam u Beogradu, nikad nije bilo više simpatija za njih. To je dokaz da nismo jedinstveni, da nam otadžbina nije ispred svega. I to moramo da naučimo od njih! Mora da prestane gledanje komšiji kroz prozor, mora da se voli reprezentacija.

foto: Fonet

Mateus voleo "pijani" Partizan

Kad je na klupi Partizana sedeo nemački stručnjak Lotar Mateus, igračima crno-belih nije bilo zabranjeno konzumiranje verovatno najpopularnijeg napitka na svetu. Mateus je jednostavno ostavio igračima na volju da, bez preterivanja, razume se, uživaju u ponekoj krigli hladnog piva.

Rezultat smo svi videli i zapamtili - Partizan je pod komandnom palicom Mateusa igrao u Ligi šampiona.

Gojko Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track