Svet

1

Porošenko: Gasovod Severni tok 2 je opasnost za Evropu

Autor: AP

Izvor: Beta

Porošenko: Gasovod Severni tok 2 je opasnost za Evropu

Izvor: Foto: Beta / AP

Porošenko je za televiziju Frans 24 (France 24) rekao da je taj gasovod "apsolutno politički projekat" i da predstavlja "opasnost" za energetsku bezbednost i konkurentnost Evrope, prenosi Asošiejted pres.

Severni tok 2 će udvostručiti količinu gasa koji će iz Rusije direktno moći da stiže u Nemačku, zaobilazeći tranzitne zemlje među kojima je Ukrajina.

"U potpunosti podržavam mišljenje predsednika Trampa", kazao je šef ukrajinske države.

Tramp je juče izjavio na dvodnevnom samitu NATO u Briselu da je Nemačka "pod potpunom kontrolom" i "zarobljenik" Rusije zbog gasovoda "Severni tok 2".

Ukrajina nije članica NATO, ali je Porošenko bio prisutan na danas završenom samitu u Briselu, gde se sastao s Trampom.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Expert Serbski za političku istoriju planete Zemlje

"ruskim uticajem, jer zavisi od ruskog gasa i kritikovao ..." ... - Pa dobro - šta hoće taj Tramp! Pa Rusija i Nemačka imaju tradicionalno prijateljske i partnerske odnose: na primer u XX veku, tamo negde od 1939, na primer - Nemačka i Rusija podelile su i inače nikakvu državu - Republiku Poljsku, onako - bratski (50% - 50%). I tamo neke beznačajne kao, zaboga, "baltičke državice... (Dobro de, bilo je tu i tamo nesporazuma između III Reicha i Sojuza nerušimogo - koaoryij splot'ila Veljikaja Rus'.... Ali i to se nekako rešilo, uprkos zapadnim silama, koje su i neopravdano započele II svetski rat 1. septembra 1939)