Najnovije vesti
Vesti Hronika
"ZBOG NJEGA IMAM DVA GROBA U KUĆI" Pre tačno godinu dana Beograđani su zanemeli od JEZIVOG ZLOČINA jednog MONSTRUMA

"ZBOG NJEGA IMAM DVA GROBA U KUĆI" Pre tačno godinu dana Beograđani su zanemeli od JEZIVOG ZLOČINA jednog MONSTRUMA

Moja pravda bila bi da sam bivšem zetu gledala bolesno lice dok mu izriču 40 godina zatvora jer zbog njega imam dva groba u kući. To nisam dočekala, jer se kukavički ubio u zatvoru, u kom je trebalo da istrune jer je na monstrouzan način ubio moju sestru Maju i njenog sina Mihaila (4).

MARKO NIKOLIC KOMBO Foto: RAS Srbija
MARKO NIKOLIC KOMBO

Ovako danas, na prvu godišnjicu jezivog ubistva, priča Branislava Katanić, sestra Maje Đorđević i tetka Mihaila Nikolića, koje je zverski ubio Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Kako kaže, kada je čula da se pre nekoliko meseci, u zatvoru ubio njen zet monstrum, u prvom trenutku je doživela olakšanje.

- Kada se Marko zaklao satklom u Centralnom zatvoru, prvo sam doživela olakšanje, jer ga više nije bilo na ovom svetu. Pre svega sam se plašila da će on nekoga iz zatvora poslati da me dokrajči, da nas sve zatre. Sa druge strane, pravda koju sam ja živela i čitava naša porodica, koju je zavio u crno, nikada neće biti zadovoljena. Ne znam kako bih se ponašala na suđenjima. Znate, tamo je trebalo da sedim tri sedišta od njega i da se ponašam dostojanstveno, a živog bih ga raskomadala - dodaje Branislava.

Foto: RAS / RAS Srbija

Ona je dodala da je bol koji sada oseća mnogo teži danas nego kada se stravičan zločin dogodio.

- Dešavalo mi se da vidim automobil kao što je imao Marko. Odmah proveravam registraciju, spopada me strah. U susret mi ide čovek koji ima sličnu košulju kao što je on imao, sličnu frizuru, razmišljam da je možda Marko - priča Branislava.

Kobni 12. jul

Taj kobni 12. jul bio je dan koji je Mihailo provodio sa svojim ocem, koji ga je, umesto da ga vrati majci, golim rukama zadavio na groblju u Banjici.

Potom je beživotno telo četvorogodišnjeg sina smestio u automobil i dovezao se pred Centar za socijalni rad.

Maja Đorđević
Foto: RAS / RAS Srbija
Maja Đorđević

U holu ustanove zatekao je Maju, koja je došla da preuzme dete... Bacio je dečakovo telo pred njene noge i nasrnuo na nju.

Nesrećna žena dala se u beg, ali ju je monstrum sustigao, oborio i usmrtio je sa čak 27 uboda i 30 posekotina po celom telu.

U pomoć žrtvi potrčali su radnici Centra, a njih troje povređeno je u okršaju sa Nikolićem, koji je i na njih nasrnuo nožem.

Agonija je okončana tek kada su dvojica komunalnih policajaca oborila Nikolića, vezala ga i predala policiji.

Za to vreme, lekari Hitne pomoći više od 40 minuta pokušavali su da ožive dečaka... Nisu uspeli.

Molila sve za pomoć

Nesrećna Maja Đorđević, pre nego što je doživela jezivu sudbinu, uporno je pokušavala da pronađe zaštitu za sina i sebe...

kucala je na vrata velikog broja institucija u nadi da neko spreči torturu koju je godinama trpela od nasilnika. Među njima je i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kojem je poslala molbu za pomoć.

“Uvidom u izveštaj i dopunske akte konstatujemo da, imajući u vidu složenost predmeta i činjenicu da odeljenje Rakovica raspolaže podacima o ponašanju oca u Centru za socijalni rad u aktuelnom periodu (procenivši ga kao ‘provocirajuće i tenziono‘), a imajući u vidu i navode majke koja konstantno ukazuje da ‘ponašanje oca može ozbiljno da ugrozi dete‘, pri čemu ona pominje ‘nekontrolisani bes‘ - bilo je celishodno da novi stručni tim, koji u ranijem periodu nije imao kontakte sa porodicom, neposredno realizuje detaljnu opservaciju odnosa deteta i oca, ne samo tokom primopredaje deteta, već fokusiranu psihološku opservaciju koja bi pružila podatke o tome kakvo je ponašanje oca prema detetu”, stoji u dopisu Ministarstva za rad.

Prerezao sebi vrat

Monstrum je proveo u pritvoru pola godine, a onda je krajem decembra prošle godine u ćeliji Centralnog zatvora sebi zario komadić ogledala u vrat.

Nikolić je preminuo 31. decembra oko 22 sata, a ranije tog dana prerezao je sebi grkljan krhotinama ogledala koje je razbio u kupatilu ćelije u Centralnom zatvoru, gde se nalazio od hapšenja. Prethodno je istim staklom izbo i jednog cimera iz ćelije koji je pokušao da ga spreči da digne ruku na sebe.

Obdukcija je pokazala da je Nikolić sebi vrat pokušao da prereže 13 puta.

Prvo je pet puta staklom zasekao vrat po desnoj strani, ali nije naneo sebi smrtonosne povrede, već samo posekotine. Pokušao je da se ubode, ali ni to nije bio potez koji bi ga odveo u smrt. Nikolić je zatim čak sedam puta istim parčetom stakla po levoj strani zasekao vrat. Ni te povrede nisu bile kobne, pa je na kraju komadić ogledala zario sebi u vrat i tako presekao arteriju koja ide do mozga. Pao je, a iz vrata je počela da šiklja krv koja je poprskala njegove cimere, udaljene od njega čak dva metra.

Posle njegovog samoubistva saslušani su cimeri i njihove izjave o načinu na koji je njih napao i sebi oduzeo život bile su istovetne.