Uhapšene dve osobe zbog smrti rudara

Nakon više od dva meseca od pogibije rudara u rudniku “Lece” kod Medveđe, uhapšena su četvorica muškaraca, pišu Južne vesti.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2018.

21:07

Uhapšene dve osobe zbog smrti rudara
Ilustracija: Thinkstock

Oni će biti gonjeni zbog, kako saopštavaju iz MUP-a, teškog dela protiv opšte sigurnosti. Svi uhapšeni, kažu iz policije, zaposleni su u ovom rudniku.

Uhapšeni su 59-godišnji Lj. J, 62-godišnji R.V i dvojica 40-godišnjaka D. S. i M. C.

“Sumnja se da su oni, kao zaposleni u rudniku "Lece", postupili suprotno svojim službenim ovlašćenjima kada je došlo do teže povrede oštećenog radnika na flotaciji u rudniku, koji je od zadobijenih povreda preminuo”, navode iz policije.

Osumnjičeni su, dodaju iz policije, uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Lebanu.

Kako podseća niški portal, 32-godišnji rudar poginuo je za vikend u noći između 5. i 6. maja, kada ga je povukla pokretna traka u rudniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: