Najnovije vesti
Vesti Hronika
STUDENT ŽRTVA LJUBOMORNOG TRANSVESTITA "Samo je želeo da diplomira kao njegova pokojna majka, a on ga je ZAKLAO"

STUDENT ŽRTVA LJUBOMORNOG TRANSVESTITA "Samo je želeo da diplomira kao njegova pokojna majka, a on ga je ZAKLAO"

Naš Marko bio je zlato kakvo Bog nije dao kugli zemaljskoj. Pošten dečak, vredan, trebalo je da dođe za dva dana kući, u Nevesinje. A onda ga je stigla zla sudbina. Imao je samo jednu želju - da diplomira.

Ubistvo Marka Radovića Foto: RAS Srbija
Ubistvo Marka Radovića

Tako za "Blic" u suzama priča Milovan Radović, stric mladića Marka Radovića (24), kojeg je nasmrt izbo njegov ljubavnik Goran A. (36). Ubijeni mladić u Beograd je došao pre četiri godine iz naselja Bratač, kod Nevesinja, kako bi studirao na Ekonomskom fakultetu.

U ovom mestu juče su vladali tuga i neverica. Gotovo da nema osobe koja nije zaplakala zbog stravične smrti mladića na kojeg su svi bili ponosni.

- On je kada je imao svega godinu i po dana ostao bez majke. On je najmlađi od četvoro dece. Ima tri starije sestre koje više nisu u Nevesinju. Odgajili su ga baka i tata. Brinuli su o njemu, čuvali ga kao oči u glavi. Naučili ga da bude pošten i da ne pravi greške. On je pre četiri godine otišao da studira jer je želeo da ima diplomu fakulteta koji je završila njegova pokojna majka. Želeo je da svi budemo ponosni na njega - u suzama priča Markov stric.

Žrtva: Marko Radović (24)
Foto: Facebook
Žrtva: Marko Radović (24)

Ubistvo njihovog najdražeg ostavilo ih je sve bez reči. Kako priča njegov stric, Marko je trebalo da za dva dana dođe kući u Nevesinje.

- Svi smo se radovali njegovom dolasku, a najviše njegova baka. On je, pored toga što je studirao, radio za ujaka koji živi u Beogradu. Sve što se desilo sve nas je začudilo i mnogo pogodilo. Ne mogu nikako pametan biti da se tako nešto poštenoj osobi poput njega desi. Tuga ogromna - drhtavim glasom priča njegov stric.

Prema njegovim rečima, ostali članovi porodice Radović otišli su u Beograd da preuzmu telo. Među njima je i mladićev otac. - Završena je obdukcija i ako sve bude kako smo planirali, sahrana će biti održana u sredu, na groblju u Nevesinju - kaže Milovan.

Podsećanja radi, stravično ubistvo studenta Marka Radovića dogodilo se u nedelju uveče, kada je u kuću gde je mladić živeo kao podstanar došao njegov ljubavnik Goran A. (36), inače transvestit iz Beograda.

Zločin zbog neuzvraćene ljubavi: Goran A.
Foto: Privatna arhiva
Zločin zbog neuzvraćene ljubavi: Goran A.

Prema prvim informacijama, ubistvu su najverovatnije prethodile svađa i tuča između napadača i žrtve.

Kako "Blic" saznaje, Marko nije želeo da više bude sa Goranom, pravdajući se da želi da ima pravu devojku. To je iziritiralo Gorana, koji je krenuo na Marka nožem. Marko je počeo da beži i izlazi u dvorište kuće, gde ga sustiže Goran i ubada ga više puta. Teško ranjeni Marko uspeo je da izađe iz dvorišta, međutim, pao je na trotoar pored drveta, gde je izdahnuo.

Saslušanje u tužilaštvu

Transvestit Goran A. nakon napada je pobegao u nepoznatom pravcu. Međutim, nakon nekoliko sati policija ga je uhapsila. Kod njega nije pronađen nož. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a danas je saslušan u tužilaštvu.