NOVI SNIMCI POKAZUJU SVE UŽASE LAVIRINTA NA TAJLANDU: Pogledajte kako su spasioci dečake u polusvesnom stanju iznosili kroz pećinu punu tunela (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

DALI IM ANESTETIKE

NOVI SNIMCI POKAZUJU SVE UŽASE LAVIRINTA NA TAJLANDU: Pogledajte kako su spasioci dečake u polusvesnom stanju iznosili kroz pećinu punu tunela (VIDEO)

Planeta -

Već su prošla dva dana otkako su na Tajlandu spaseni dečaci iz pećine.

Oni se, zajedno sa svojim trenerom, oporavljaju u bolnici, a u međuvremenu se pojavio još jedan snimak koji prikazuje kako je teklo spasavanje.

Da bi akcija izvlačenja dečaka kroz potopljene pećinske tunele, od kojih se jedan sužava na samo 45 centimetara, bila uspešna, dečaci su bili pod lekovima.

foto: Youtube/Printscreen

"Nismo deci davali anestetike, već samo lekove protiv anksioznosti. To je urađeno da ne bi bili nervozni i da se ne bi uspaničili tokom izvlačenja. To su isti lekovi koje ja koristim kada pucam", rekao je premijer Tajlanda Prajut Čan-o-ča.

"Neki su spavali, neki su imali prekrštene prste, ali svi su disali", rekao je komandant tajlandske mornarice Čaijananta Peranarong.

On je dodao kako je njegov posao bio da ih prenese.

"Dečaci se već bili umotani na nosilima kada smo počeli da ih iznosimo i redovno su ih pratili doktori postavljeni duž rute od jednog kilometra", istakao je komandant.

On nije rekao da li je trener, jedina odrasla osoba koja je sa dečacima bila devet dana pre nego što su ih pronašli, bio sposoban da roni i izađe iz pećine bez pomoći.

Snimci koje je objavila tajlandska mornarica prikazuju kako spasioci nose šlemove i koriste konopce i gumene cevi kako bi prebacili dečake na sigurno.

Međutim, vlasti Tajlanda nisu otkrile kako su dečaci, od kojih mnogi nisu znali da plivaju, a nijedan nije znao da roni, mogli da prođu kroz uske i potopljene delove pećine, pa čak i uz podršku ronilaca.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja