Ekonomija

0

Dačić sa grupom privrednika Mozambika o unapređenju saradnje

Autor: AP

Izvor: Beta

Dačić sa grupom privrednika Mozambika o unapređenju saradnje

Izvor: Foto: Beta / Msp

Šef srpske diplomatije je u uvodnom izlaganju prisutne upoznao sa privrednim mogućnostima Srbije i potencijalom koji postoji za ekonomsku saradnju Mozambika i Srbije, tokom strukturalnih privrednih reformi koje sprovodi Vlada Srbije, kao i procesom evropskih integracija, saopštilo je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je navedeno u saopštenju, prisutni privrednici su "iskazali veliki interes za unapređenje trgovinske saradnje, založili su se i za ubrzanje pregovora i zaključivanje krovnih međudržavnih bilateralnih sporazuma iz domena ekonomske saradnje i razvoja poljoprivrede".

Agostino Vuma pokazao je interesovanje i za uspostavljanje komunikacije sa Privrednom komorom Srbije u cilju unapređenja privredne saradnje i ekonomske razmene i predložio da se uspostavi i saradnja odgovarajućih sajamskih asocijacija.

Sagovornici su razmatrali i mogućnost zajedničkog nastupa na trećim tržištima, a poseban akcenat je stavljen na mogućnost saradnje i transfera tehnologije u oblasti poljoprivrede i industriji prerade hrane, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR