GOTOVO: Sari IN, Konte OUT! I pakt o nenapadanju...

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.07.18. | 16:12

Italijan zamenio Italijana na Stamford Bridžu

Antonio Konte je smenjen posle dve godine u Čelsiju, na njegovo mesto dolazi zemljak Mauricio Sari.

Danas je i definitivno presečen Gordijev čvor na Stamford Bridžu. Čelsijev predsednik Brus Bak je jutros obavio sastanak sa Konteom na kojem je obavestio Italijana da će dobiti otkaz godinu dana pre isteka ugovora. Naravno, sleduje mu i propisano obeštećenje čija visina još nije poznata. Pored Kontea, otkaz su dobili i njegovi saradnici.

Izabrane vesti

Istovremeno je Čelsi postigao konačan sporazum i sa Mauricijom Sarijem i Napolijem. Iako je italijanski klub otpustio Sarija na kraju sezone, nije želeo da ga razreši ugovora prema kojem je nastavio da ga plaća, ali i blokira ga za naredne poslove. Kada je Sari na kraju zapretio gazdi De Laurentisu da će zaista pristati da ne radi dve godine i da prima obeštećenje od Napolija, dve strane su se popustile. Još nisu poznati finansijski detalji dogovora...

Sarijevim stopama će put Londona i vezista Žoržinjo koji je odbio dogovoren transfer u Mančester Siti i odlučio se za Čelsi. To će biti poslednji prelazak iz Napolija u Čelsi ovog leta, ali i u nekim narednim prelaznim rokovima.

Jedan od De Laurentisovih uslova da pusti Sarija u Čelsi i oslobodi ga ugovora je bila da se dogovori „pakt o nenapadanju“ odnosno da Sari neće tražiti Napolijeve fudbalere. Pošto se spekulisalo da će novi trener za sobom pokušati da povuče Hisaja, Kulibalija, Mertensa ili neke druge igrače Napolija, De Laurentis je tražio garancije da se to neće desiti. Čelsi i Sari su pristali, pa će italijanski trener morati da se zadovolji dvojicom bivših učenika koji dolaze iz Juventusa, Ruganijem i Iguainom.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Antonio KonteMauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara