Nadal: Ne mogu pobediti Novaka ako ne odigram najbolje što znam

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.07.18. | 15:53

Španski teniser koji sa našim asom sutra u Vimbldonu igra polufinale, što je njihov čak 52. meč, zna dobro šta ga čeka

Dvostruki šampion Vimbldona, Rafael Nadal prošao je pravi pakao protiv Huana Martina del Potra u četvrtfinalu ovogodišnjeg izdanja najcenjenijeg teniskog turnira na svetu, ali je izašao kao pobednik. A sada ga čea još veći izazov u liku i delu Novaka Đokovića.

"Novak je uvek veliki izazov! On je jedan od najkompletiijih i nakompleksnijih igrača koje sam ikada video u našem sportu.", nije Rafa štedeo reči hvale za rivala sa kojim će se u petak sastati po rekordni 52. put, "Uvek je veliki test igrati protiv njega. Znaš da ga ne možeš pobediti kao ne igraš najbolje što znaš!"

Izabrane vesti

Svestan je Španac da protiv konačno razgoropađenog Srbina mora da odigra najbolje što zna ne bi li imao šanse za trijumf i plasman u finale:
"Cilj mi je da igram dobro, jer kada stigneš u polufinale Vimbldona moraš biti načisto da će ti protivnik biti mnogo dobar. Ako želiš da osvajaš velike titule tu ćete uvek čekati najbolji teniseri. Tvoje je da budeš spreman. U ovakvim susretima svašta se može dogoditi, ali se zna da ako igraš loše onda ćeš izgubiti. Nadam se da ću biti spreman da igram veoma dobro jer drugačije neću imati šansu za pobedu. Jasno je da on igra odlično, pa ćemo videti šta će biti..."

Drugo polufinale igraju dva dvometraša, Južnoafrikanac Kevin Anderson i Amerikanac Džon Izner.

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara