Najnovije vesti
Vesti Hronika
Apelacioni sud ukinuo pritvor Zoranu Marjanoviću

Apelacioni sud ukinuo pritvor Zoranu Marjanoviću

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine i on će u toku popodneva biti pušten iz pritvora.

zoran marjanovic_2908165_RAS foto Dejan Briza (24) Foto: Dejan Briza / RAS Srbija
zoran marjanovic_2908165_RAS foto Dejan Briza (24)

Naime, Apelacioni sud je usvojio žalbe Marjanovićevih branilaca i preinačio rešenje Višeg suda kojiom mu je privor bio produžen 25. juna, rekla je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Marjanović je u pritvoru bio od 15. seprembra prošle godine.

- Ovakva odluka je očekivana i pravedna imajući u vidu stanje u spisima i ukazuje na to da pravosuđe nije toliko podložno pritisku javnosti. Očekujem da postupak protiv Zorana uskoro bude obustavljen, već u fazi ispitivanja Vanpretresnog veća - kaze za "Blic" Nikola Dumnić, Zoranov branilac.

Odluka o ukidanju pritvora doneta je nakon što je pre samo nekoliko dana Više tužilaštvo u Beogradu podiglo novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, kojom se tereti da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović. Marjanović je prema novoj optužnici ponovo optužen za teško ubistvo koje se dogodilo 2. aprila 2016. godine, a optužnica je dopunjena i svedočenjem Zoranove i Jelenine ćerke Jane.

I novom optužnicom, koja još nije potvrđena, Marjanović se tereti za isto krivično delo - teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Jelena Krsmanović
Foto: J. Krsmanović / Facebook
Jelena Krsmanović

Kako stoji u optužnici, Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i tada petogodišnjom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči, nakon čega je Jelena otišla da trči nasipom, dok je on ostao sa detetom. Nekoliko minuta nakon toga, prema optužici, Marjanović je iskoristio Jelenino poverenje da joj priđe, a potom je ubo oštrim predmetom u glavu i desni lakat. Pevačica je tada počela da beži, međutim ubica ju je sustigao i zadao još udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, a potom je potopio u kanal. Jelena je još bila živa kada je potopljena u kanal.

Prethodna optužnica protiv Zorana Marjanovića podignuta je 9. februara ove godine, međutim, nju je Viši sud 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, a među njima i da sasluša maloletnu ćerku Marjanovića.

Marjanović je u pritvoru bio od 15. septembra 2017. godine zbog uznemirenja javnosti, a pritvor mu je nedavno bio protužen za još 30 dana.

Negirao da je ubio suprugu

Nakon hapšenja, Marjanović je saslušan u tužilaštvu, gde je negirao da je ubio suprugu i ponovio da je primetio da je nestala dok se on sa detetom igrao na nasipu u Borči.

Takođe, tvrdio je da je, kada je primetio da je nema, krenuo u potragu za njom i da je sve vreme sa njim bila maloletna ćerka.

Prema Zoranovima rečima, nakon bezuspešne potrage pozvao je porodicu, ali i svog prijatelja policajca, kako bi proverio gde može da prijavi nestanak supruge.

Međutim, njegove tvrdnje osporili su dokazi prikupljeni tokom istrage, pre svega DNK tragovi nađeni na Jeleninoj odeći i telu. Uz to, i veštačenje mobilnih telefona ukazalo je da je bio u neposrednoj blizini mesta gde je njegova supruga brutalno ubijena upravo u vreme u kom obducijenti tvrde da se ubistvo pevačice „Granda“ i dogodilo na nasipu u Crvenki.

Istraga trajala 17 meseci

Zoran Marjanović privođen je dan nakon što je Jelena ubijena. On je u policiji proveo 48 sati, ispitan je na poligrafu, koji je navodno prošao. Nakon toga pušten je na slobodu, a policija je krenula u intenzivnu potragu za ubicom.

Nakon istrage koja je trajala 17 meseci, Marjanović je uhapšen sredinom septembra prošle godine.

Najpre, uslov za pritvor bila je bojazan da će Zoran uticati na svedoke, a kasnije, nakon što su saslušani, pritvor mu je produživan zbog uznemirenja javnosti.

Apelacioni sud ukinuo pritvor Zoranu Marjanoviću