• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: A zašto je problem da papa dođe?

Izvor Tanjug

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da ne vidi u čemu je problem da papa Franja poseti Srbiju, imajući u vidu da je naša zemlja sekularna država, a i Vatikan nije priznao nezavisnost Kosova.

  Zorana Mihajlović o dolasku pape u Srbiju Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Zašto je problem da papa dođe u Srbiju? Da li to znači ako ja kažem da nemam ništa protiv da dođe u Srbiju da manje volim Srbiju i da sam izdajica srpskog naroda? Jedno je odnos SPC i Vatikana i oni treba da grade odnos na njihovim uzajamnim odnosima i planovima. Mislim da država tu ne treba da se meša", rekla je Mihajlović novinarima komentarišsći izjavu bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića o eventualnoj poseti pape.

Ona je naglasila da je Srbija sekularna država i da mi, s obzirom na to da nas ima svega sedam miliona, nemamo prava da stavljamo zabrane onima koji žele da posete našu zemlju.

"I ta stalna potreba da u zemlji pravimo podelu na izdajnike, pobednike, veće patriote i manje. Mislim da je to loše za naš mali narod od sedam miliona ljudi, hajde da prestanemo da se delimo", poručila je Mihajlović.

Nikolić: Rekao sam - papa da dođe ako odobri SPC

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić objasnio je navode vicepremijera Ivice Dačića o neostvarenoj poseti pape, da je u pozivu papi Franji 2016. da poseti našu zemlju naveo da ga zove isključivo u svojstvu predsednika Srbije, i to "ako dozvoli SPC".

OTKRIVENO: Kako je Srbija "odbila" papu Franju

Nikolić, kako se navodi, ocenjuje da je Dačić, iz njemu poznatih razloga, "načinio po državu štetan, nediplomatski potez, iznoseći u javnost deo prepiske predsednika Srbije sa poglavarom Rimokatoličke crkve".

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Хијена

Нећемо папу у Србији!

Miki

Gospodja da se malo informise o uticaju Vatikana na stvaranje nase drzave i na zlocine pocinjene u ime Vatikana na nasem narodu. Da ne pricam u periodu od WWII do danas

scout

A šta će to nama doneti njegov dolazak? Ko to ima potrebu da on dođe u posetu? Da li ga vi zovete ili se to on sam poziva?

special image