Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 12. 7. 2018.

| Društvo

Građani traže da se oreže drveće i iseku stara "opasna" stabla

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
neorezano drvece
Građani kažu da drveće nije orezano nekoliko godina; foto: čitalac

Više od tri godine nije orezano drveće na Bulevaru Nemanjića u Nišu između zgrada 76 i 78, tvrde građani, pa suve grane “prete” da padnu na parking i dečije igralište, a neke grane su "stigle" i do terasa. Slobodan Đorđević iz sektora “Zelenilo” JKP Mediana poručuje da Nišlije treba da im se jave kada imaju ovakve probleme i da će se potruditi da ih reše.

Nekoliko građana se javilo redakciji Južnih vesti preko aplikacije “Prijavi problem” i ukazalo na problematično drveće koje nekoliko godina nije orezano.

Oko pomenutih zgrada na Bulevaru grane padaju na parkirane automobile koji bi mogle da se oštete ako neka se neka grana odlomi, pričaju građani. Grane “prete” i igralištu na kome je često mnogo dece, te nije bezbedno ni za njih. stablo neorezano Građani traže da se drveće između zgrada što pre oreže, jer je opasno; foto: čitalac

Grane se spuštaju do parkiranih automobila, a takođe u krošnji je i više suvih grana koje prete da padnu kako na parking tako i na dečije igralište, a da ne govorim o tome što su nam grane već dorasle do terasa. Molimo Vas da nam pomognete da dobijemo pomoć oko orezivanja problematičnih grana - napisao je jedan građanin.

Šef sektora "Zelenilo" u JKP Mediana Slobodan Đorđević kaže da ove godine blokovsko zelenilo nije bilo rađeno kroz redovni program, pa su građani morali da javljaju probleme u svom kraju koji su rešavani kroz vanredne programe.

Što se tiče drvoreda koji je u redovnom održavanju on tamo nije problematičan, to su verovatno stabla koja su blokovsko zelenilo. Prenesite ljudima da nam se jave i sigurno je da ćemo u nekom doglednom vremenu i to da sagledamo - kaže Đorđević.


Stara stabla u nekim ulicama ne mogu da se iseku zbog kablova

Građani su ukazivali i na to da u Nišu ima i starih stabala koja ne mogu da se uklone, zbog kablova koji su prikačeni na njih. Nišlija koji se javio preko aplikacije kaže da je jedno takvo stablo na uglu ulica Stevana Nemanje i Kosančićeve, koje bi moglo da padne i nekog povredi. kablovi na drvetu Zbog kablova ekipe ne mogu da iseku drvo; foto: čitalac

Drvo je skolno padu, nekog će povrediti pod težinom kablova, a i ako se desi kidanje kablova pokidaće se i visokonaponski kablovi sa susednih bandera - naveo je građanin.

Đorđević iz Mediane kaže da često imaju problem sa kablovskim operaterima, koji bez njihove saglasnosti provlače kablove kroz krošnje drveća i kače ih za stabla. Ako bi ekipe "Zelenila" pokušale da ih iseku, dodaje, došli bi u sukob sa onima čiji su kablovi. Drvored-Daniciceva;-foto:-citalac Stabla u Daničićevoj ostaće ovakva i nakon rekonstrukcije; foto: čitalac

Ja ne tvrdim da on nečiju saglasnost nije dobio, ali našu nije tražio, tako da bi to preko komunalnih inspekcija po opštinama trebalo da se reši, da oni daju nalog da oni pomere kablove da bi se to na miran način rešilo, da mi ne sečemo kablove - pojašnjava Đorđević.

Jedan Nišlija je ukazao i na to da ima starih stabala u Daničićevoj ulici koja se rekonstruiše, ispred starog Vulkana. Kaže da ona ugrožavaju trotoar i da bi trebalo da se iseku i umesto njih zasade nova.

Međutim, Đorđević pojašnjava da će kada se budu završili radovi i taj deo rešiti i korenje stabala neće više praviti probleme. Ekipe "Zelenila" su prošle godine skinuli nadzemni deo, odstranili deo žilišta i orezali drveće, pojašnjava, ali uklanjanja stabala u Daničićevoj nije predviđeno.

Drvece-u-Danicicevoj;-foto:-citalac Stabla u Daničićevoj ostaće ovakva i nakon rekonstrukcije; foto: čitalac

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • oki

    21:26 // 12. 7. 2018.

    Treba poseci sva drveca koja su visa od deset metara i deblja od 30 cm jer ona su klopka za gradjane i naravno posaditi nova.

  • Dragan Marković

    18:48 // 12. 7. 2018.

    Narodu ne možeš ugoditi, kada nadležni seku drveće onda se prave grupe koje preko medija i demonstracijama pitaju zašto, sada neki drugi traže kresanje i seču drveća, dokle više nezadovoljstva u narodu.

    • Sj

      21:44 // 12. 7. 2018.

      Nema sta da se ugadja, ima službi koje se time bave. Problem je nemar i neznanje. Što se tiče kablova treba da se ispita šta traže po drvecu i banderama i kako treba da se postavljaju u gradovima?

  • Blaža

    17:50 // 12. 7. 2018.

    Potrudiće se ali neće rešiti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: