HRVATSKA NAPRAVILA SENZACIJU U MOSKVI: Za titulu svetskog šampiona sa Francuskom!

Novosti online

11. 07. 2018. u 09:28

Hrvatska je drugi finalista Mundijala u Rusiji. "Vatreni" su od 0:1 protiv Engleske došli do pobede i zakazali susret sa "Trikolorima"

ХРВАТСКА НАПРАВИЛА СЕНЗАЦИЈУ У МОСКВИ: За титулу светског шампиона са Француском!

AP Photo

Fudbaleri Hrvatske drugi su finalisti Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto su rezultatom 2:1 pobedili Englesku u polufinalu.

"Gordi Albion" je došao do ranog vođstva, Tripije je iz slobodnog udarca savladao Subašića u petom minutu, ali je Perišić u 68. poravnao rezultat.

Posle regularnog dela koji je završen nerešenim rezultatom, meč je otišao u produžetke, a u 109. minutu Mandžukić je savladao Pikforda za 2:1 i veliku pobedu Hrvatske.

"Vatreni" će se u finalu za titulu svetskog šampiona boriti sa Francuskom, koja je u utorak u svom polufinalu pobedila Belgiju.

BOBAN I ŠUKER SPASILI VIDU

FUDBALER Hrvatske Domagoj Vida se sprema za polufinale Mundijala protiv Engleske "hladan" kao ono pivo koje je pio posle četvrtfinala sa Rusijom. I kada je zagrljen sa pomoćnim trenerom Ognjenom Vukojevićem "zaplitao jezikom" i pored ostalog uzviknuo nacionalistički izraz star 75 godina koji glasi "Slava Ukrajini", a koji se, s razlogom, u Rusiji isto toliko godina tumači kao otvorena provokacija.

Nezvanično, Vidu su teže kazne od blago i stidljivo izrečene opomene spasli Zvonimir Boban i Davor Šuker. Prvi je jedan od najbližih saradnika predsednika FIFA Infantina, a drugi je aktuelni predsednik FS Hrvatske i član IO UEFA.

Opširnije pročitajte OVDE.


LUKAS ERNANDEZ - MISTER OSMEH

LUKA Modrić i Eden Azar su glavni kandidati za MVP Mundijala, Hari Kejn i Romelu Lukaku jure "zlatnu kopačku", a jedan fudbaler je od novinara u Rusiji već dobio priznanje - "Mister osmeh". Levi bek selekcije Francuske Lukas Ernandez (22), kažu izveštači iz Španije, deluje kao najsrećniji igrač na SP, ne skida osmeh sa lica i uvek je spreman na šalu.

Opširnije pročitajte OVDE.


LUKIN VEZ ILI KEJNOV TOP?

HRVATI su na ovu šansu čekali tačno dve decenije, Englezi osam godina duže. U polufinalu SP u Rusiji večeras (20.00) se sastaju selekcije koje dugo nisu bile u završnici Mundijala, i čije je ime malo ko pominjao kada se pre početka pričalo o najužem krugu favorita za "Zlatnu boginju". "Kockasti" su samo jednom igrali meč za finale, 1998. u Francuskoj, dok "Gordi Albion" nije nijednom posle 1990.

Opširnije pročitajte OVDE.


FUDBALSKA GROZNICA NA GRANICI BELGIJE I FRANCUSKE

NAJVEĆA fudbalska groznica sinoć je svakako bila u mestu Gonji Šose, s kojom se geografija poigrala tako da ga preseca francusko-belgijska granica. U severnoj varošici sa 1.200 duša, u kojoj su trećina stanovnika Belgijanci, atmosfera je i prethodnih dana bila krajnje specifična. Komšije koje se svakodnevno druže, a među kojima su mnogi i rođaci, ovoga puta bili su ušančeni na suprotnim stranama.

Opširnije pročitajte OVDE.


MUNDIJALSKE ZANIMLjIVOSTI

* BENDžAMIN Pavar, 22-godišnji bek Francuske, pre dve godine igrao je u Drugoj ligi Nemačke, nosio je dres Štutgarta. Prvi je odbrambeni igrač reprezentacije, koji je posle Tirama 1998. dao gol na Mundijalu.

* U BELGIJI 59% stanovništva govori flamanski, 40% francuski i 1% nemački, ali je u fudbalskoj reprezentaciji jezik - engleski! Razlog je izbegavanje političkog konflikta. Uzgred, čak 12 Belgijanaca igra u engleskoj Premijer ligi.

* U FRANCUSKOJ reprezentaciji samo šestorica igrača imaju direktne korene u zemlji za koju igraju.

* PRED polufinalni duel Francuska - Belgija internetom je kružila fotografija Edena Azara, zajedno sa braćom Torganom i Kilianom, u dresu Francuske! Sva trojica su nosila dres sa brojem 10, po idolu Zidanu. Eden je od 14. godine igrao u Lilu, ali kaže da je 99% Belgijanac i 1% Francuz.


LUDNICA U FRANCUSKOJ POSLE POBEDE

"LUDNICA" u Francuskoj! Poslednji sudijski zvižduk u polufinalu protiv severnih komšija označio je početak velikog slavlja. Uzvici radosti, dimne zavese, sirene automobila, baklje i zastave bili su neizostavni dekor do duboko u noć. Francuzi su se veselili u Parizu, Nici, Lilu, Marselju, Lionu, ali i širom sveta, od Mauricijusa i Gvadalupe do Tajlanda i Australije.

Opširnije pročitajte OVDE.

AVION IZ ZAGREBA ZA MOSKVU

Utakmica hrvatske fudbalske reprezentacije, protiv Engleske u polufinalu Svetskog prvenstva, izazvala je veliko interesovanje među navijačima, pa je danas iz Zagreba poleteo najveći putnički avion u istoriji Hrvatske.


KUJPERS NE ŽIVI OD NOVCA ZA SUĐENjE

HOLANDSKI arbitar Bjorn Kujpers ostao je među 12 sudija koji će ostati do kraja Mundijala, ali je on zanimljiva ličnost jer je verovatno najbogatiji "čovek u crnom".

Kujpersu novac od suđenja služi za sitnije troškove, s obzirom na to da se procenjuje da na računu ima 12,4 miliona evra! Ovaj 45-godišnjak je suvlasnik lanca supermarketa "C100", sa više od 500 prodajnih objekata širom Holandije, u kojima zarađuje od dva do četiri miliona evra godišnje.

Opširnije pročitajte OVDE.


NOVINARI PITALI ENGLEZE DA POKAŽU HRVATSKU NA MAPI

Pred drugi polufinalni susret i okršaj Engleske i Velike Britanije novinari iz Bi-Bi-Sija (BBC) su se odlučili da provere znanje geografije kod Britanaca.

Izašli su na ulicu i pitali ih da pronađu Hrvatsku na mapi. Nisu se preterano dobro pokazali u geografiji, pošto su uspeli da je smeste i u Sloveniju odnosno Albaniju.

Snimak pogledajte OVDE.


POGBA POBEDU POSVETIO DECI SA TAJLANDA

Fudbaler Francuske reprezentacije Pol Pogba pobedu nad Belgijom (1:0) u polufinalu Svetskog prvenstva posvetio je spasenim dečacima iz pećine na Tajlandu.

- Ova pobeda je za heroje dana, svaka čast dečaci, tako ste jaki - napisao je Pogba na Tviteru.

Opširnije pročitajte OVDE.


MUNDIJALSKE ZANIMLjIVOSTI

* GERET Sautgejt, selektor Engleske, promašio je kao igrač jedanaesterac u duelu protiv Nemačke u polufinalu Evropskog prvenstva 1996. Posle 1:1, Nemci su prošli sa penala (6:5).

* ČAK 16 engleskih reprezentativaca od 23 u Rusiji nije bilo rođeno kada je Gordi Albion poslednji put bio u polufinalu Svetskog prvenstva, u Italiji 1990.

* ISTORIJA: Jugoslavija u Montevideu 1930. sa prosečnom mladošću igrača od 21 godine i 258 dana bila najmlađa selekcija koja je ikada nastupila na svetskim prvenstvima.

* GARI Nevil, bivši fudbaler Mančester junajteda, pokazao se dobrim prognozerom. Od osam mečeva osmine finala pogodio je pobednike u šest, u četvrtfinalu je bio bez greške, a u finalu je video Belgiju i Englesku. Titulu je "dodelio" Englezima.


DEŠAN PIŠE ISTORIJU

UKOLIKO Francuska osvoji titulu prvaka sveta Didije Dešan postaće treći čovek koji je bio šampion sveta kao igrač i trener. Pre njega to su ostvarili Brazilac Mario Zagalo i Nemac Franc Bekenbauer. Francuska je treći put u finalu na poslednjih šest Mundijala, više nego bilo koja selekcija u tom periodu.


AZAR ŠOKIRAO IZJAVOM

EDEN Azar, koga su Francuzi svojevremeno hteli da nacionalizuju, rekao je da "više voli da izgubi sa ovom Belgijom nego da pobedi sa ovom Franczuskom".


HRVATI OPET IZABRALI TAMNO PLAVE DRESOVE

HRVATSKA je mogla da bira dresove za meč polufinala sa Engleskom i izabrala tamno plave umesto kockastih. Razlog? Doneli su im sreću u dve prethodne runde.


IDEALAN TIM ENGLESKE

ENGLESKI mediji su napravili kombinovani idealni tim od njihove reprezentacije koja je 1990. bila u polufinalu SP i ove koja sada nastupa u Rusiji, a postava izgleda ovako: Pikford - Voker, Rajt, Megvajer - Tripije, Pirs - Plat, Gaskojn, Vodl - Kejn, Lineker.


ISTORIJA MUNDIJALA

Sudija iz Brazila Žilberto Alemida de Rego, onaj isti koji je ojadio Jugoslovene u meču sa Urugvajem 1930, skratio je na istom šampionatu utakmicu Atrgentina - Francuska (1:0) za čitavih 6 minuta. Posle protesta Francuza priznao je grešku i pozvao Argentince, koji su već bili u svlačionici, da se vrate na teren i dovrše utakmicu. Prvi isključeni igrač na Mundijalu 1930. godine bio je je Peruanac Galindo koga je sudija Alberto Varnken iz Čilea isključio u 56. minutu meča Rumunija - Peru (3:1).


SASTAVI TIMOVA

Hrvatska i Engleska bore se za mesto drugog finaliste Svetskog prvenstva u Rusiji. Evo za koje sastave su se odlučili selektori.

HRVATSKA
: Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Brozović - Perišić, Rakitić, Modrić, Rebić - Mandžukić.
ENGLESKA: Pikford - Voker, Stouns, Megvajer - Tripije, Lingard, Henderson, Dele Ali, Jang - Sterling, Kejn.

POČELO DRUGO POLUFINALE

Glavni arbitar je dao znak za početak utakmice Hrvatska-Engleska.

VIDEO: TRIPIJE ZA 1:0 U PETOM MINUTU

Već iz prve šanse na meču "Gordi Albion" je došao do vođstva. Tripije je iz slobodnjaka "matirao" Subašića.

— World Cup 2018 (@WorldCupStats18) July 11, 2018



HRVATI IMAJU VEĆI POSED LOPTE, "ALBION" ŽELjU ZA GOLOVIMA

"Vatreni" su se trgli posle primljenog gola i od tada duže drže loptu u nogama. Kruže oko šesnaesterca i čekaju grešku rivala, međutim tokom prvih 20 minuta igre Pikford je bio nezaposlen.

Sa druge strane, Englezi ne planiraju da se zaustave. Svaku ukradenu loptu koriste da krenu u brzu kontru preko brzonogog Sterlinga.

KEJN PROMAŠIO ČIST ZICER

U 30. minutu, Engleska je mogla da duplira vođstvo, ali je priliku za drugi gol "Albiona" propustio Kejn.

Kapiten Ostrvljana je ostao sam u kaznenom prostoru Hrvatske, namestio se i snažno šutirao ka golu, ali je Subašić odlično odreagovao.

Lopta se ponovo odbila do Kejna, koji je ostao sam pred praznim golom, ali u nezgodnoj poziciji. Pogodio je stativu, a "Vatreni" su imali mnogo sreće jer je lopta posle odbitka pogodila golmana Hrvatske i otišla van kaznenog prostora.

Pomoćni sudija je naknadno pokazao da je Kejn bio u nedozvoljenoj poziciji pri drugom šutu.

NAJBOLjA ŠANSA ZA "VATRENE"

U 31. minutu Rebić se našao u dobroj poziciji da uputi šut ka golu Pikforda. Došlo je do konfuzije i nesporazuma u defanzivnoj liniji Engleza, a hrvatski fudbaler je to iskoristio i snažno raspalio po lopti sa ivice šesnaesterca. Međutim, bio je neprecizan.

CEO STADION ZVIŽDI DOMAGOJU VIDI

Kad god hrvatski fudbaler Domagoj Vida dođe u kontakt sa loptom, publika sa tribina stadiona "Lužnjiki" u Moskvi gromoglasno zviždi i negoduje.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Posle nadoknade od jednog minuta, sudije su odsvirale kraj prvog poluvremena. Engleska je imala veći posed lopte i više šuteva u okvir gola, a zbog pogotka koji je postigao Tripije u uvodnim minutima meča, može biti zadovoljnija prikazanim u prvih 45 minuta.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Arbitri su dali znak za početak drugog dela igre na stadionu "Lužnjiki". Dalić i Sautgejt su na poluvremenu odlučili da zadrže startne postave.

MANDžUKIĆ I VOKER PRVI OPOMENUTI

Glavni arbitar Džakir bio je tolerantan u prvom poluvremenu kada su u pitanju faulovi. Prvi žuti karton na meču dobio je Mandžukić u 48. minutu zbog nesportskog faula, a šest minuta kasnije Voker je postao prvi opomenuti igrač u dresu Engleske.

ENGLEZI SE BRANE, HRVATI SE PROBUDILI

Fudbaleri reprezentacije Hrvatske ušli su dosta ofanzivnije u drugo poluvreme. "Vatreni" su konkretniji i u nekoliko navrata su pripretili iz prekida.

U 59. minutu Modrić je izveo korner iz levog ugla, bio je to dobar centaršut, ali je Pikford boksovao loptu.

Hrvati sada imaju više stvorenih šansi i šuteva na gol (sedam naspram pet), dok su po šutevima u okvir gola izjednačeni sa Englezima (po jedan).

"Gordi Albion" se brani, čuva vođstvo i ne želi da rizikuje da rivalu ostavi prostora za kontru.

PERIŠIĆ PORAVNAO REZULTAT

Sav trud koji su uložili u drugom poluvremenu Hrvatima se isplatio u 68. minutu, kada su "Vatreni" golom Perišića izjednačili. Centrirao je Vrsaljko, a Perišić se i pored čuvara izborio za šut i savladao Pikforda.
— FutbolMatrix (@Futbol_Matrix) July 11, 2018




"VATRENI" PROMAŠILI PREOKRET

Tek što je postigao pogodak za izjednačenje, Perišić se našao u novoj šansi, ali je ovoga puta lopta pogodila okvir gola. U 72. minutu, hrvatski reprezentativac je snažno raspalio po lopti, ali je pogodio stativu.

DALIĆ NE MENjA STARTERE, BLIŽE SE PRODUŽECI

Hrvatska reprezentacija posle skoro 90 minuta nije napravila nijednu izmenu na meču.

Sa druge strane, Sautgejt je prvu izmenu napravio u 74. minutu, kada je odlučio da na klupu pošalje Sterlinga, a na teren uvede Rašforda.

"Vatreni" su potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom u drugom poluvremenu. Četiri puta su šutirali u okvir gola rivala, dok Englezi posle pogotka u petom minutu nisu ozbiljnije pripretili golu Subašića.

KRAJ REGULARNOG DELA

Igraće se produžeci na stadionu "Lužnjiki". Posle regularnih 90 minuta (plus tri minuta nadoknade), rezultat je ostao 1:1.

POČELI SU PRODUŽECI

Posle pauze nastavlja se polufinale Mundijala između Hrvatske i Engleske.

Selektor "Gordog Albiona" napravio je još jednu izmenu. Umesto Janga je ušao Rouz. Dalić nije želeo da menja startere, ali je u 94. minutu bio primoran da izvede Strinića zbog povrede. Njega je na terenu zamenio Pivarić.

DAJER MENjA HENDERSONA

Pozicija za poziciju - Dajer je ušao na teren umesto Hendersona u sedmom minutu prvog produžetka.

VRSALjKO SA GOL LINIJE SPASAO HRVATE

Tripije je izveo korner iz desnog ugla, a najbolji u skoku bio je Stouns. Hrvatsku je od sigurnog gola spasao Vrsaljko, koji je sa gol linije intervenisao.


KRAMARIĆ U IGRI UMESTO REBIĆA

Utakmica je ušla u 101. minut. Dalić je odlučio da osveži ekipu i napravi novu izmenu. Kramarić je ušao na teren i zamenio Rebića.


PIKFORD SPASAO "ALBION" U FINIŠU PRVOG PRODUŽETKA

Pre samog isteka prvog produžetka, koji su arbitri produžili dva minuta, Mandžukić je mogao da postane heroj Hrvatske.

Dobio je loptu ubačenu u prostor, ostao sam ispred Pikforda i u trku šutirao, ali je golman Engleske maestralno odreagovao.

Tom prilikom, Mandžukić se povredio, pa mu je ukazana pomoć pre sudijskog zvižduka.

POTPUNI PREOKRET NA "LUŽNjIKIJU" - HRVATI POVELI GOLOM MANDžUKIĆA

U 109. minutu meča Perišić je sjajno uposlio Mandžukića, a ovaj savladao engleskog golmana i doneo Hrvatskoj veliki preokret - 2:1.
— Pipe Sierra (@PipeSierraR) July 11, 2018



ENGLEZI NEMOĆNI - SA DESETORICOM U ZAVRŠNICI

Englezi su u 112. minutu izvršili poslednju izmenu - Vardi je ušao umesto Vokera.

Veliki hendikep za "Albion" usledio je tri minuta kasnije kada je Tripije zbog teške povrede napustio teren, nije mogao čak ni da stoji na nogama, pa je Engleska ostala sa desetoricom.

Hrvati troše vreme, napravili su i preostale dve izmene. Ćorluka je zamenio Mandžukića, a Badelj Modrića.

ČETIRI MINUTA NADE ZA ENGLEZE, SUKOB RAKITIĆA I ALIJA

Četiri minuta - još toliko je ostalo Englezima da pokušaju da postignu gol i odvedu meč u penale.

U  prvom minutu nadoknade na terenu je došlo do sukoba Rakitića i Alija. Oni su verbalno raspravljali, a potom se i gurali, ali je arbitar "smirio strasti" između dva fudbalera.

HRVATSKA ĆE SE BORITI ZA TITULU ŠAMPIONA SVETA

Utakmica je završena! "Vatreni" su napravili senzaciju u Moskvi i od 0:1 došli do pobede, posle neverovatnog preokreta. Za "Boginju" će se boriti sa Francuskom, koja je u utorak savladala Belgiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (112)

protiv struje

11.07.2018. 10:14

Jedino što mogu da "predvidim" kao sigurno je da se RTS neće uključiti u prenos utakmice Engleska-Hrvatska sve do momenta dok ne bude završena hrvatska himna. Tako je bilo na prethodne dve utakmice hrvatske reprezentacije pa će biti i na ovoj. Ni Hrvati svakako nisu cvećke ali i mi se ponašamo slično. Narcizam malih razlika koji prelazi u "nacizam velikih sličnosti", figurativno rečeno.

parasa

11.07.2018. 11:22

@protiv struje - Znači ako je prva himna engleska onda se hrvatska i ne čuje?? hebeš takvo bratstvo.

naranca

12.07.2018. 12:26

@protiv struje - @protivsrruje Samo da nije Nacizam(Slava onome ili ovome…..)

david

11.07.2018. 10:36

zar ne postoje ljudi u stožeru koji trebaju paziti na ove dječake koji nakon dvije pive polude...hrvatska će proći jer englezi tužni , umro im je onaj lord što je "uspostavio" mir na balkanu

Bacvanin

11.07.2018. 12:14

Koji Hrvati,prosli u dve utakmice na srecu izvodjenjem penala i to u 1/8 i 1/4 .Evo zadatak za sportskog novinara neka izracuna plasman ekipa po osvojenim bodovima u utakmicama od 90 min.

Bacvanin

11.07.2018. 15:44

@Bacvanin - posle pet odigranih utakmica po bod sistemu:q1.Belgija 15 bodova,2 Francuska 13 bod. 3.Urgvaj 12 bod. 4. Hrvatska11bod. 5 Brazil 10 utakmica manje 6. Engleska 10 bod.Ja predlazem da se svetsko prvenstvo igra po Svajcarskom sistemu kao kod sahista.Posle prva tri kola slabija polovina timova ide kuci a gornji deo igra jos 3-4 utakmice.po tom sistemu Fvrancuska i Belgija su odigrale,a igrali bi Urgvaj- Hrvatska i Brazil-Engleska.zatim bi imali utakmice Francuska- Urugvaj Belgija- Engl i Hr- Brazil.

Bacvanin

11.07.2018. 15:48

@Bacvanin - Ovaj Svajcarski sistem doneo bi naj pravedniji plasman,zatim kiks ekipe u jednoj utakmici mogao bi se nadoknaditi.Fudbalski navijaci odgledali bi skoro sve.medjusobne utakmice prvih6- 7 plasiranih ekipa.

ivopivo

11.07.2018. 23:01

@Bacvanin - ajmo tebe pitati ko bi trebao biti prvak i to naravno po tvom arsinu pa da ni neigramo vise svjetska prvenstva

Nevena

11.07.2018. 14:14

Od pocetka pratim Hrvatsku I za mene su do sada odigrali najbolje na turniru. Veceras navijan za Hrvatsku I ocekujem da ih vidim u finalu. Srecno I do svetskog prvaka idemo dalje

Kažu

11.07.2018. 15:04

Danas je za Englesku "biti ili ne biti" neki kažu čak "DanD" jer to bi bila katastrofa da izgube od Hrvata a za Hrvatsku je danas kažu samo jedan divan dan!

Kažu

11.07.2018. 17:29

Zarada Agrokora u 6meseca je samo 50mil.E šta znači da će Rusi vratit svoje pare tek za nekih 10g ako ga ne poboljšaju!

Neče još

12.07.2018. 01:19

@Aleksandar - Igraju u subotu za III mesto, a u nedelju na ceremoniji dodele medalja čestitaju Francuzima titulu svetskih prvaka.

Jovan

11.07.2018. 22:17

činjenica je da je hrvatski tim visokog kvaliteta, igrači svi znaju da igraju, spremni su da izgore za dres svoje zemlje i imaju šampuonski duh. kad se sve To sobi, zasluženo su tu gde jesu a mogu i da naprave VIŠE...za primer su mnogima a naročito našim fudbalerima koji kad ici gledaju trebaju da se dobro zamisle.

Realno

11.07.2018. 22:34

idealno bi bilo da prekinu utakmicu i da diskvalifikacija obe ekipe. Kada se setim svih izjava hrvatskih zvaničnika i sportskih radnika- nema šanse da navijam za iskompleksirane hrvate. A ne mogu ni protiv njih da navijam jer bi to značilo da treba da navijam za najveće licemere i prevarante u istoriji covecanstva(hrvati su odmah iza engleza po prevrtljivosti i licemerju)

pape

11.07.2018. 23:00

@Realno - Samo ču ti jedno reč "stvarno si budala" kad tako nešto možeš reč za momke koji ginu za svoju domovinu Cijeli svijet im čestita a ti takve nebuloze pričaš Da je to isto Srbija napravila ja bi joj od srca čestitao, bar za ona nezaboravna vremena kad smo živili u istoj državi i bili velesila u mnogo sportova Još jednom sram te bilo, toliko mržnje u tebi !!!

naranca

12.07.2018. 12:22

@Realno - @pape''Da je to isto Srbija napravila ja bi joj od srca čestitao''---------Stvarno ste prvaci sveta u laganju!!!!

баунти

11.07.2018. 22:43

Политика на страну, свака им част, заслужили су побједу! Играли су боље од енглеза, и било би још љепше да Вида није лупао, али ајде - интелигенција му изгледа није јача страна.

Eh peh

11.07.2018. 23:53

@ilijA V - Englezi su izgorjeli u prvom poluvremenu pa su u drugom pali i u produžecima sasvim iscrpili snagu. Gordi Albion u niskom letu oprljio krila na ognju Vatrenih.

Anita

11.07.2018. 23:06

@Nebojsa Jankovic - Pa i Englezi su isto mislili paaaa ?????? Sto se desi rodjoooo ????? A sve i da Francuska pobijedi Hrvatska je NAJBOLJA .

Jesmo

12.07.2018. 01:10

@Darko - Englezi igrali ko i mi, a ovi drugi imaju privremeno okupiranu teritoriju.

Mika

11.07.2018. 22:50

Dugo nije bilo neke reprezentacije koja igra ovako spori ali tehnički savršen nogomet ko Hrvatska a Modrić je čudo od igrača i na kraju proradio i Manđo ma nema šta svata čast

M

12.07.2018. 01:19

@ZOKI - O kakvoj casti ti pricas? Najvaznije je biti covek, pa tek onda fudbaler ili bilo sta. Oni su kao ljudi nula i cak u debelom minusu, ne pomazu tu nikakve nevazne titule.

Volim Srbiju i crno bele

12.07.2018. 00:36

@Србин - Bas tako,ja navijala da izgube i jedni i drugi al na desi se

vladimir

11.07.2018. 23:23

.....senzacija je da su Englezi došli do polufinala! To tvrdim, i prestanite sa "najjačom" /premijer/ ligom u Evropi! GLUPOSTI! Niti imaju klubove, niti reprezentaciju, a svetski prvaci su bili /1966/ samo zato, što su bili domaćini - poklonjeno! Jednostavno - pojma nemaju!

Lem

11.07.2018. 23:28

Zasto senzacija? Igrali su bolje i zasluzili pobedu. Subasic nije imao ni jednu intervenciju na golu, to vam sve govori koliko je Engleska bila opasna.

Serbia forever

11.07.2018. 23:36

Braćo Srbi, ostalo je još jedna utakmica da navijamo za Francusku! Ako pobedi Francuska, biće veselje, a ako izgubi, da prožimo ruku Hrvatima i čestitamo na tituli, koja bi bila naša, da smo na SP otišli sa Muslinom!

Dejan

12.07.2018. 00:23

@Serbia forever - Da ali mešetari naši...sramota za našu politku i fudbal što skinuše muslina.

savo arizona

12.07.2018. 00:07

Cestitam Hrvatskoj momcadi I HNS u,.Rodjen sam I zivio u Sl Brodu do ratai proteren sam iz Hrvatske.Gledao sam sve utakmice Hrvatske I navijao za njih ali me je razocaralo to sto se neki maloumni I fasisoidni clanovi HNS I neki iz Hrvatski izvjestaca pokazali cisto neprijateljstvo prema Srbima.Ovaj majmun izvjestac iz Zadra koji kaze da je ova pobjeda druga Hrvatska oluja.Dali ovi nasi baletani gledaju kako se izgara za otedjbinu.

Mikiboy

12.07.2018. 00:18

Ja nisam navijao ni za jednog ni za drugog jer istoricari se jos uvek nisu dogoborili koja je nacija od ove dve krvolocnija.

Ima tu dobrih stvari

12.07.2018. 00:33

licemerima koji stalno razbucavaju Balkan: svetski kup osvajaju Hrvati i London osvaja Srbin. Pa u vaterpolu, odbojci, košarci...

Miki

12.07.2018. 00:42

Za to vreme,mi cemo i dalje da pricamo kako smo 1930. bili cetvrti u Montevideu,i kako bi i sad bili Svetski prvaci da nas sudija Brih nije ostetio za penal. I da,reprizirace nam film i seriju jedno 66 puta.

Kole

12.07.2018. 01:05

Znaci zadovoljni smo ucescem na prvenstvu! To smeju hrvati da kazu,ali ne mi!!!

Lijenchina

12.07.2018. 02:15

Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta! :) Tj. još nije, ali zdužno svi da navijamo za Hrvatsku!

Dsfl

12.07.2018. 03:06

dokaz da sve se moze kad se hoce. E mi gospodo imamo godinama problem sa tim "hoce/mo"....ne mogu navijati za ljude koji slave uz ustaske pjesme, ali brate kapa dole jer su pokazali kako se bori do iznemoglosti i usput kazu sreca prati hrabre, ima veze. FSS da nauci nesto od komsija, ipak je kod njih legenda fudbala na celu dok je kod nas legenda.....cega?

Serbia forever

12.07.2018. 04:11

Za malo da Srbija dodje do finala SP u fudbalu!? Država do nje je došla u finale!?

Cikaski Kamiondzija

12.07.2018. 04:42

Moj rodjeni brat protiv Kockastih, ja za njih! Napred Hrvatska! (U fudbalu naravno!)

Ralex

12.07.2018. 05:11

Hrvatska reprezentacija je sastavljena u fsh a naša u COU SNS (Centralna otadžbinska uprava SNS)... Naši su direktno izborili plasman na prvenstvo sveta a komšije baražom.... Oni radili kao crnci a naši snimali reklame... Naši ispali u prvom krugu a komšije i udjoše u finale......

boban

12.07.2018. 06:27

dobro dosta je mrznjom, samo zago sto su hrvati. nikad ni mi nismo bili bolji pa da se pravimo da smo nesto bolje.

Pravoslavac

12.07.2018. 06:39

To Vam je tako kada ste zaraženi svojom državom. A kada razmišljate da li ćete stići na more, neki splav ili silikonsku starletu onda se misija završava i pre nego što počne.

tuzlak

12.07.2018. 07:10

Kako ste vi srbi zanimljiva stvorenja, svaka 3-4 dana mijenjate tim za koji navijate. Opredijelite se vise dok nije kasno.Svaka cast komsijama, kapa dole

posto je vec jedan"kolega" naveo...

12.07.2018. 07:20

...nije na odmet,reci malo opsirnije?Kod izjednacujuceg gola,morao je biti dosudjen slobodan udarac za Engleze,i po logici,zuti karton za opasnu igru!Puki slucaj da Englezu stoji glava na ramenima!Ne da bi ga Perisic namerno udario,u to ne verujeme?Ulog je toliko veliki,tako da se o protivniku,u takvoj prilici,ipak manje razmislja.U njegovom slucaju,to se"isplatilo".I jos jedno,a to je krvolocna igra Lovrena,koja je ,na zalost,ostala nekaznjena.Sve ostalo...?Nemojmo biti neljudi...ZASLUZENO!!!!

jedan detalj,pamticu dok sam ziv

12.07.2018. 07:30

Mario Mandzukic!Centarfor fudbalske reprezentacije,drage nam,nedrage nam,Hrvatske.Na svim utakmicama,do polufinala i u polufinalu,on,sve do postignutog gola,nije bio centarfor!?To je bio "Balkanski gonic"!najistureniji odbrambeni igrac Hrvatske!Ne samo da ih je gonio na njihovoj polovini,nego po celom terenu!Steta sto nema medalje za"Smetalo"!Morala bi da mu pripadne!Ako nista drugo,gledajmo i ucimo.A ako je bilo i srece...?Boze moj,svi je hocemo.Ja posejem zito u jesen,krajem Juna,kosim=SRECA!

Dr Miggyy

12.07.2018. 07:33

Sve čestitke fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske za plasman u finalu Mundijala, jedina je osvetlala obraz reprezentacija iz bivše SFRJ. Želim im da osvoje pehar, a da utakmicu sudi naš Milorad Mažić. Ovde gledam sport, a nikako nakaradnu politiku. Reprezentacija Hrvatske je pregazila Englesku, čije političare dobro pamtim iz 1999. godine.

Oziris

12.07.2018. 07:34

Kakva je to senzacija kad svaka ekipa ima po 11igraca,ako nije nereseno ,onda jedna mora da pobedi,a ovaj put je pobedila kvalitetnija ekipa. To sto ih ne volim drugi su razlozi!

Miki

12.07.2018. 08:03

Da je bilo selektora a ne rakidžije i prave selekcije, možda bi i mi donekle dobacili. Ovako volimo ili mrzimo komšije a najbolje je da budimo posmatrači jer to nije naša priča.

ненад

12.07.2018. 08:41

порука за ФСКокеза:овако се игра за државу а не за ваше комбинације!колико пара вам је бре више доста да задаовољите ваше алаве мозгове!нисам навијао за Кросане али капа доле на борби!

Zoki Zemun

12.07.2018. 08:55

Mozemo da ih mrzimo koliko hocemo,do duse nikad onoliko koliko oni nas mrze,kompleksasi... Jedna stvar je sigurna: igrali su bolje imali su vecu zelju,i bolje igrace koji su pokazali kako se igra,trci i bori,dodje i sreca.. I onda nasi kazu:"dali smo se sve od sebe" .. pa da li gledaju bre oni utakmice uopste? Ako Uje ne daj Boze pobede finale,nece moci od njih da se zivi jos 50 godina..

analiza

12.07.2018. 09:02

Da je Hrvatska u ruskoj orbiti a ne u NATO paktu zapeli bi Englezi sigurno malo vise i sa timom bez onoliko laznih engleza. I na kraju bi se Hrvatska provela ko ona kilava Jugoslavija koja nikada nije prosla ni predtakmicenje.

Antirealiti

12.07.2018. 09:38

Dokle ova mržnja medju nama. Zasluženo su stigli do finala, mora im se to čestitati i srećno u finalu, jer to je isto donekle i naša škola. Moraćemo odvojiti sport od politike i izjave neodgovornih pojedinaca.

Bajdo

12.07.2018. 09:49

Poštovani Srbi ! Zar Vam nije drago što vaše komšije pokazuju cjelom svijetu svoje nogometne vrijednosti. Budimo objektivni, da Vi imate što nemate mi bi navijali za vas i vaše nogometaše. Hrvatska je bila bolja i znala je šta hoće, ovo nije senzacija, a iskreno senzacija bi bila da Hrvatska nogometna momćad pobjedi Francusku. Realnost nije daleko, a drugo mjesto je podvig što nije ostvario niko nikad sa balkanski prostora. Pozdrav svim objektinim i dobro namjernim Srbima ! Bajdo iz Bosne

Crveno - Beli

12.07.2018. 21:05

@Bajdo - E moj Bajdo "...a drugo mjesto je podvig što nije ostvario niko nikad sa balkanski prostora." ti zaboravi da je Crvena Zvezda bila i prvak Evrope i prvak sveta. Pozdrav!

Mirkos

12.07.2018. 18:21

Kako je igrala Hrvatska ceo šampionat ovo uopšte nije iznenadjenje! Uz Belgiju i Francusku su najviše pokazali.

FIFA I SUDIJE NAPRAVILI SENZACIJU

13.07.2018. 10:27

SLAVA MAFIJI, a ne Ukrajini, kao sto su ujke pozdravljali "Banderase" i svoje dedove koji su casno pali u Staljingradu za domovinski rat, kako oni kazu.