Sjajne vesti za Zvezdu, katastrofa APOEL-a na Baltiku! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.07.18. | 19:55

Kiprani pred ispadanjem već u prvom kolu, Zrinjski i Sutjeska sa minimalnom štetom dočekuju revanše

Ako prođe letonski Spartaks Jurmalu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda će najverovatnije opet na Baltik umesto očekivanog puta na Kipar. Naime, projektovani rival crveno-belih u drugom kolu, APOEL iz Nikozije je doživeo katastrofu na otvaranju sezone!

Iako izraziti favoriti, Kiprani su doživeli debakl na gostovanju litvanskoj Suduvi. Prvak Litvanije je pregazio APOEL sa 3:1 zahvaljujući neverovatnom otvaranju meča i trostrukom strelcu Sisiliji. Moglo je da bude i 3:0, ali je APOEL u poslednjim sekundima meča postigao gol nade pred revanš...

Izabrane vesti

Korpulentni napadač Rehino Sisilija (197 centimetara) sa ostrva Kurasao je uništio APOEL za 19 minuta kada je postigao sva tri gola na meču! U intervalu od devetog do 19. minuta, Sisilija je tri puta u maniru pravog predatora tresao mrežu šokiranih Kiprana.

Prvi gol je postigao posle lopte u prostor sa desnog krila kada je iz prve majstorski reagovao na petercu. Drugi gol je bio na sličan način. Dubinska lopta sa desnog boka između štopera, Sicilija je ovoga puta morao dva puta da primi loptu. Prvi put da je primi, drugi put da je pošalje u mrežu. Treći gol je opet bio sličan. Lopta po zemlji sa desnog krila, Sisilija je opet bio u pravom momentu na petercu i iz prve pogodio za šokantnih 3:0!

Pogubljeni Kiprani su pokušali sve do kraja, imali neke šanse, ali lopta nije htela u gol. Suduva je sjajno branila ogroman kapital od tri gola, ali je na kraju primila gol koji bi mogao skupo da je košta. Brazilac Kaju je u 94. minutu postigao gol za APOEL koji im daje šansu u revanšu. Posle kornera i gužve, APOEL je iz bukvalno poslednje šanse na meču, uspeo da ugura loptu u gol. 

Ipak, Suduva i dalje ima sjajan rezultat i bliža je prolasku u drugo kolo gde bi trebalo da igra protiv Crvene zvezde ako naš šampion iskoristi prednost domaćeg terena protiv Spartaks Jurmale.

Crnogorski šampion Sutjeska je prošla mnogo bolje nego što se očekivalo na gostovanju kazahstanskoj Astani. Favorizovani Kazahstanci su slavili 1:0, a nisu to ni zalsužili jer su do pobede došli golom iz nepostojećeg penala. Ključni momenat meča se desio u 29. minutu kada je prekršaj van kaznenog prostora okarakterisan kao penal, a Murtazajev je sa bele tačke jedva savladao Giljena koji je imao loptu na ruci. Sutjeska ima razloga za optimizam pred revanš u Nikšiću za sedam dana.

Ima čemu da se nada i bosanski šampion Zrinjski. Mostacri su gostovali Spartaku iz Trnave i takođe su poraženi minimalcem. U 70. minutu su ostali sa igačem manje, a u 79. minutu primili gol kaja je Jirka bio strelac. Ipak, Zrinjski ima pravo da se nada preokretu u revanšu...

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - 1. KOLO (PRVI MEČEVI):

Utorak

Flora - Hapoel Ber Ševa 1:4 (0:2)
Torpedo - Šerif 2:1 (1:1)
Alaškert - Seltik 0:3 (0:1)
Didelanž - Videoton 1:1 (0:1)
Vikingur - Helsinki 1:2 (0:2)
Škendija - TNS 5:0 (2:0)
Drita - Malme 0:3 (0:2)
Kork Siti - Legija 0:1 (0:0)

Sreda

Astana - Sutjeska 1:0 (0:0)
Spartaks - Crvena zvezda 0:0
Suduva - Apoel 3:1 (3:0)
Spartak Trnava - Zrinjski 1:0 (0:0)
19.00:  (1,55) Kukeši  (3,50)  Valeta (6,75) 
19.00:  (1,07) Ludogorec  (11,00)  Krusejders (18,00) 
20.00:  (3,10) Olimpija  (3,10)  Karabag (2,30) 
22.00:  (6,25) Valur  (4,30)  Rozenborg (1,45) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama


tagovi

APOEL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara