11. jul  2018. 08.19  →  21.40 | Izvor: Tanjug

Zvezda remizirala u Rigi, odluka pada u Beogradu

RIGA -

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su danas nerešeno 0:0 u Rigi protiv Spartaksa, u prvoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Na startu nove sezone prvak Srbije pružio je slabu partiju, iako je propustio nekoliko odličnih prilika, pre svih Milan Pavkov koji je u 17. minutu zamenio Nikolu Stojiljkovića zbog povrede.

Promašivali su i Mohamed El Fardu Ben i Nemanja Radonjić, a u finišu su mogli da budu kažnjeni kada rezervista Spartaksa Dijego Agire nije iskoristio zicer posle velike greške Srđana Babića.

Revanš meč igra se sledećeg utorka sa početkom u 20.30 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Ukoliko Zvezda prođe, ići će na pobednika duela u kome je u prvom meču litvanska Suduva iznenadila APOEL na svom terenu sa 3:1.

Milojević: Ovo nije Zvezda koju sanjam, bićemo bolji

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević priznao je da njegov tim večeras nije bio na svom nivou, ali da veruje da će u revanšu odigrati znatno bolje kako bi se plasirao u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Završeno je prvo poluvreme, imamo revanš u Beogradu. Bio nam je plan da pobedimo, imali smo dosta šansi, protivnik se branio i sem one greške u finišu nisu pripretili. Želeli smo lak i brz gol koji bi nam doneo mirniju situaciju, ali nismo uspeli. Idemo dalje", rekao je Milojević na konferenciji za medije u Rigi posle utakmice.

On je dodao da ekipa mora da bude bolja u duelu u Beogradu.

"Videlo se i po drugim rezultatima u kvalifikacijama o kakvim ekipama se radi (pobeda Suduve nad APOEL-om 3:1 prim. aut). Startaks je prvak svoje zemlje, ima kvalitet i težak su protivnik", kazao je Milojević.

Prema njegovim rečima, ekipa još nije uigrana i tek je izašla iz pripremnog perioda.

"Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan, ali ni da sam prezadovoljan. Ovo nije Zvezda koju hoću i sanjam. Ne bih da pričam o detaljima, ali popravićemo ih. Dolazimo iz pripremnog perioda, nismo odigrali kompletni nijednu utakmicu, Radonjić i Rodić su bili odsutni, tu je Ebesilio kome smo dali minutaži, a nismo ni očekivali da će Stojiljković rano da izađe... Očekujem mnogo veću strast za pobedom", rekao je on.

Milojević je prokomentarisao i povredu pojačanja Nikole Stojiljkovića koji je morao da napusti teren u 17. minutu, navodeći da je obnovio povredu i da će se videti kakva je situacija.

Novinari su konstatovali da je Milojević u nekoliko situacija bio ljut na svoje igrače.

"Temperamentniji sam, ponele su me emocije i ima dosta razloga za reakciju. Radili smo dosta stvari koje nam na utakmici nisu pošle za nogom i onako kako smo trebali. Sa jednim ili dva gola pričali bismo drugačiju priču", zaključio je trener Zvezde.

Njegov kolega Aleksandar Grišin bio je zadovoljan rezultatom i poručio da je remi odličan.

"Znali smo koliko je Zvezda veliki tim, branili smo se i igrali na kontru. Dali smo im posed, a na kraju smo mogli i da damo gol", naveo je Grišin.

Savić, Stojković i Borjan: Nedostajala završnica

Fudbaleri Crvene zvezde Vujadin Savić, Filip Stojković i golman Milan Borjan složili su se da je ekipa večeras propustila mnogo prilika i da očekuju bolju igru u drugoj utakmici u Beogradu.

"Bila je teška utakmica, nismo odigrali baš kako umemo, imali smo šanse, nismo ih iskoristili, dok je protivnik bio vrlo čvrst. Dobri smo bili na pripremama, ali danas nismo to pokazali iako smo se trudili", rekao je Savić novinarima posle utakmice u Rigi.

Kapiten crveno-belih naglasio je da Spartaks nije potcenjen.

"Iznenađeni smo samo rezultatom, jer smo želeli da pobedimo", kazao je on.

Desni bek Filip Stojković žali za propuštenim prilikama.

"Imali smo par šansi koje nismo iskoristili, na kraju su i oni mogli da nas kazne. Imali smo veliku želju, ali nismo uspeli. Siguran sam da ćemo dati 300 odsto svojih mogućnosti i zasluženo proći dalje", rekao je Stojković.

I golman Milan Borjan ističe da je nedostajala završnica.

"Držali smo loptu, imali smo neke sitne greške, ali Bože moj, idemo dalje. Čeka nas i revanš", rekao je Borjan, koji je priznao da je Zvezda u finišu imala i sreće kada je Spartaks mogao do pobede.

Revanš utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Spartaksa na programu je sledećeg utorka u Beogradu.

Tagovi