Nova Mis Španije rođena kao DEČAK (VIDEO)

Zabava - Sreda 04.07.2018 - 08:53

Ima 26 godina i samo jednu misiju, a to nije mir u svetu! Upoznajte Anhelu Ponse koja je nova "Miss Universe" Španije, lepoticu o kojoj priča ceo svet.

Anhela Ponse, Anhela Ponse, "Miss Universe" FOTO: Instagram
U petak je bio veliki dan za Španiju, ali i za svet, bar kada je reč o poštovanju ljudskih prava i jednakosti. Jedna transrodna osoba osvojila je titulu "Miss Universe" i tako se našla ispred 22 takmičarke, piše britanski Express.
 
Njeno ime je Anhela Ponse ima 26 godina i prva je transrodna osoba koja će se takmičiti kao predstavnica Španije na izboru za "Miss Universe 2018" sveta koji će se održati na Filipinima.
 
Nakon što je osvojila titulu, nova misica je izjavila:
 
"Moj cilj je da budem porparol za uključivanje, uvažavanje i poštovanje različitosti, za LBGTQ zajednicu, ali i za čitav svet", rekla je novopečena misica.
 
Treba napomenuti da ovo nije prvo takmičenje za gospođicu Ponse koja je rođena u Sevilji. Ona se 2015. godine takmičila na Izboru za mis Španije za mis sveta i tu je predstavljala Kardiz.
 
Uključivanje transrodnih osoba u takmičenja za izbor za mis u Španiji počelo je pre pet godina kada je ova zemlja ukinula zabrane i prilagodila svoja pravila, a sve nakon pravne bitke koju je vodila transrodni model Džena Talackova kojoj je bilo zabranjeno da se takmiči kao predstavnica Kanade.
 
Naime, ova devojka pokrenula je pravne procedure protvi organizacije "Miss Universe" koja je bila u vlasništvu Donalda Trampa.
 
Ta borba uključivala je veoma ružne javne ispade Donalda Trampa, ali se na kraju završila time da je transrodnim osobama dozvoljeno takmičenje, a predsednica ove organizacije Pola Šugart te 2012. godine je izjavila:
 
"Mi imamo dugu istoriju podržavanja jednakosti svih žena, i ovim pitanjem smo se veoma ozbiljno pozabavili".
 
 

Prva TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: