Utorak, 03.07.2018.

15:05

Šta američka agencija kaže o poseti Porošenka Beogradu

Američka agencija Asošiejted pres izvestila je o poseti ukrajinskog predsednika Petra Porošenka Beogradu.

Izvor: Tanjug

Šta američka agencija kaže o poseti Porošenka Beogradu
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

Agencija je ocenila da Ukrajina želi bolje odnose sa Srbijom, "balkanskom zemljom koja je ključna saveznica Rusije u Evropi, ali koja, takođe, želi da se pridruži Evropskoj uniji".

U izveštaju iz Beograda, AP prenosi da se Porošenko danas sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da su dva predsednika potpisala bilateralne sporazume i najavili bolje odnose između dve zemlje u budućnosti.

Podsećajući da se Srbija nije pridružila zapadnim sankcijama protiv Rusije zbog pripajanja Krima 2014, američka agencija naglašava da su i Porošenko i Vučić poručili da njihove zemlje poštuju teritorijalni integritet druge zemlje i da žele da sarađuju u naporima u cilju pridruživanja EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: