Bili Ajdol: Hvala ti, Srbijo! (VIDEO)

Lj. TRIFUNOVIĆ

01. 07. 2018. u 21:34

Više od 40.000 posetilaca na zatvaranju 52. "Gitarijade" u Zaječaru, najstarijeg rok festivala u Srbiji, ali i u Evropi

Били Ајдол: Хвала ти, Србијо! (ВИДЕО)

Foto: Wood.rs

SPEKTAKULARNIM koncertom Bilija Ajdola juče je završena 52. "Gitarijada" u Zaječaru. Iako je britanska rok zvezda iz zdravstvenih razloga (upala pluća i sinusa) otkazala koncerte u Regensburgu i Padovi, ipak je došao u Zaječar na veliku radost više od 40.000 fanova, koji su došli iz svih krajeva.

Ostaće upamćeno i da je, nakon što je potvrđeno da će Bili nastupiti na najstarijem rok festivalu u Zaječaru, došlo do kolapsa saobraćaja kod Paraćina, gde se isključuje sa auto-puta za skretanje ka Zaječaru. Slična situacija je bila i na graničnim prelazima "Vrška Čuka", jer je veliki broj Ajdolovih fanova iz Bugarske krenuo na koncert, ali i na graničnom prelazu "Đerdap", odakle su na hepening krenuli Rumuni.

Bili je na scenu izašao u subotu, nešto pre ponoći, i uprkos lošem zdravstvenom stanju nastup otvorio hitom "Shock to the system". Sledećih 90 minuta gospodario je binom i nizao hitove "Dancing with myself", "Flesh for fantasy", "Scream"..., uz maksimalnu podršku benda. Publika je svaku pesmu pevala uglas i maksimalno bodrila svog idola. Bilijev saborac, jedan od najboljih gitarista na svetu Stiv Stivens, sa lakoćem je izvodio solaže, na opšte oduševljenje i onih na bini i onih ispred nje. Vrhunac koncerta bio je, naravno, "Rebell yell", tokom koje je Ajdol skinuo majicu i raspametio dame u publici.

- Hvala ti Srbijo, bili ste divni večeras, volim vas - rekao je vidno raspoloženi Bili i uz "White wedding" se oprostio od fenomenalne publike.

Foto Gitarijada

Čast da nastupe posle Ajdola imali su finalisti "Gitarijade", a pobednici su beogradski bend "Aleja velikana" koji će, kao nagradu, snimiti prvi studijski album.

Foto Saša Cvetković




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

tomi li

02.07.2018. 08:47

Drago mi je kad vidim da mali grad organizuje ovako nešto i skupi ovoliki broj ljudi! Svaka vam čast! ROCKENROL!!!

fiken

02.07.2018. 09:24

slusao sam Bilija od pocetka karijere i jedino sto mu zameram sto nije dolazio kod nas osamdesetih ,kad je bio zvezda na vrhuncu karijere.