KRAJ: Gruzija-Srbija 50:87

Novosti online

29. 06. 2018. u 16:30

Izabranici Aleksandra Đorđevića u Tbilisiju lako i ubedljivo savladali Gruziju i poslali jasnu poruku Nemačkoj

КРАЈ: Грузија-Србија 50:87

Dragan Milosavljević Foto: FIBA

Bez obzira na sastav, rezultat je isti - Srbija je pobedila! Kombinovani tim Aleksandra Đorđevića je u Tbilisiju lako i ubedljivo savladao Gruziju - 87:50 (18:11, 19:7, 23:18, 27:14).

Bio je to prvi od dva meča u okviru trećeg "prozora" kvalifikacija za Svetski kup u Kini, a pitanje pobednika se ni u jednom momentu nije postavljalo. Blistao je Todorović sa 24 poena, Milosavljević je dodao 15, a Marjanović 13 poena.

Sledi meč sa Nemačkom u ponedeljak u Novom Sadu i verovatno će taj duel rešiti pitanje prvoplasirane ekipe u grupi G.

ČETVRTA ČETVRTINA

Marjanović je zadužen za poene na startu četvrte deonice (38:64). Mekfaden je jedini raspoložen za igru kod Gruzije. U srpskom timu Marjanović i Todorović postižu poene (42:70).

U poslednjih pet minuta igraće Dobrić i Đoković, izašli su Milosavljević i Peno. Todorović nastavlja tamo gde je stao, a Šengelija uspeva da dođe do dvocifrenog učinka (44:74).

Sjajno zakucavanje Todorovića, Šengelija promašuje oba penala, a Đoković uspeva da iznudi faul i da pogodi oba slobodna bacanja (46:80).

Srbija je razigrana, a trojka Marjanovića je izazvala erupciju na klupi našeg tima koji je proslavio taj potez. Na kraju - 50:87.

TREĆA ČETVRTINA

Drugo poluvreme kreće nesportskim faulom Cincazea, Micić pogađa oba penala, a Milosavljević daje trojku i uvećava prednost. Mekfaden uzvraća trojkom (21:42).

Šengelija nastavlja da promašuje, Todorović posle prodora poentira, usledila je odlična odbrana i zakucavanje Micića (23:49).

Potez utakmice Milutinova. Todorović mu je ostavio loptu, a Nikola snažno zakucao preko Šermadinija koji ga je faulirao. Promašio je dodatno bacanje. Mekfaden jedini raspoložen kod domaćina, još jedna trojka na polovini trećeg kvartala (28:51).

Još jedan sjajan potez tandema Todorović-Milutinov i zakucavanje srpskog centra. Šengelija postiže prve poene u drugom poluvremenu, pa Todorović krade loptu i zakucava (30:55).

Pred poslednjih 10 minuta Srbija ima veliku prednost - 36:60.

DRUGA ČETVRTINA

Druga deonica počinje poenima Milosavljevića, posle čega Todorović poentira posle odličnog prodora i tako postaje prvi dvocifren igrač na meču sa 11 poena, isto koliko ima i Gruzija posle 13 minuta igre (11:22).

Kontra Srbije, Simonović ostaje sam na šutu za tri i to kažnjava. Gruzija više od pet minuta ne uspeva da pronađe put do koša. To je prekinuo Šengelija, a Đorđević odmah tražio minut odmora (13:25).

Odlična odbrana "orlova" pravi velike probleme Gruziji, to nagrađuje Milosavljević dugom dvojkom za velikih "+16" (15:31).

Milosavljević se pridružio Todoroviću sa dvocifrenim učinkom, usledoi je fenomenalan "dupli pas" Jelovca i Todorovića i kasna blokada Šengelije. Srbija na poluvremenu ima 19 poena prednosti (18:37).

PRVA ČETVRTINA

Đorđević se odlučio za petorku: Micić, Milosavljević, Todorović, Jelovac, Milutinov.

Prve poene na meču postigao je Milosavljević, da bi posle promašaja Šermadinija ponovo uspeo da se upiše u strelce (0:4).

Cincaze pogađa trojku, pa dvojku, pa Todorović uzvraća sa pet uzastopnih poena (7:9). Milutinov i Jelovac su poentirali, posle čega su sudije nešto duže pregledale snimak i onda odlučile da na kratko prekinu meč pre donošenja odluke (9:13).

Milutinov prati napad i zakucava, Bitadze potom faulira Todorovića koji pogađa oba penala, pa ga menja Simonović (11:17).

"Prazni minutu" na obe strane, u poslednja tri minuta je viđen samo jedan poen, Simonovićev sa linije penala. Milosavljevićev pokušaj sa svoje polovine nije završio u košu pa Srbija ima sedam poena prednosti posle prve deonice (11:18).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije