Radost fudbala i Hazrijev kvalitet - Panama ostala bez prvog boda

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.06.18. | 21:56

Nisu najbolji fudbaleri, ali imamo šta da naučimo od njih

Panama na ovom Svetskom prvenstvu nije došla da nas nauči fudbalu, verovatno je najslabija reprezentacija na turniru, ali je uspela da nas nauči onoj prostoj, ali pomalo zaboravljenoj kategoriji zvanoj "radost fudbala". Svaki gol mora da se proslavi. Kad god on bio dat, u kakvoj god situaciji. Večeras je Panama dala jedan, primila dva komada od Tunisa, i tako nije došla ni do jednog boda, a mogla je do tri. Tunis je imao Vahbija Hazrija i on je pokazao veliko srce - 2:1 (0:1) za Tunis.

Uspeo je na kraju Tunis da preokrene rezultat u drugom poluvremenu i zasluženo pobedi, iako je gubio na poluvremenu. Hazri je imao gol i asistenciju i bio je kvalitet koji je presudio. Panamci su pokazali srce, ali je Tunis imao Hazrija. Za prva i jedina tri boda Tunisa. Panama ide kući sa nulom.

Izabrane vesti

Dok smo večeras na jednom meču gledali odmaranje igrača i određene kalkulacije, sa druge smo gledali meč dve ekipe koje nisu imale zašta da se bore osim za čast. Ali, zar vam je potreban jači razlog da se borite? Tunis iz sve snage. Panama iz sve snage. Pa šta bude. Ne igra se svaki dan na Svetskom prvenstvu! Kakve veze ima što su obe ekipe ispale?

Nije to bio najlepši fudbal na šampionatu, daleko od toga, ali posle raznoranih predstava ne možemo da ne budemo zadovoljni zalaganjem igrača obe ekipe.

Prva do gola stigla je Panama. Kakva je to samo radost bila i na terenu i na tribinama. Kao u polufinale da su prošli. Jednako i kao posle prvog, istorijskog gola u meču protiv Engleske. Šta ima veze što je bilo 6:1 za Engleze? Gorelo je na tribinama od emocija.

Tako je bilo i ovoga puta. Imali su Panamci inicijativu, a to su krunisali u 33. minutu. Rodrigez je oprobao šut sa daljine, lopta je usput zakačila Meriju i prevarila golmana Matlouhija. I opet ona istinska radost zbog postignutog gola.

Tunis je do izjednačenja stigao na startu drugog poluvremena. Odlično je Hazri video Ben Jusufa kome je preostalo samo da pogodi na drugoj stativi.

Imao je Tunis na tom talasu još jednu šansu u 53. minutu kada je posle akcije Kazrija Jusuf ponovo imao veliku šansu, ali je ovoga puta golman Penedo dobro intervenisao. Panama je uzvratila u 63. minutu, ali nije imala dovoljno koncentracije u završnici.

Ipak, večeras je pobedio bolji tim. Tunis je dozirao snagu, dozirao pritisak i sve je dobilo svoju potvrdu u 66. minutu. Hadadi je pronašao Hazrija na drugoj stativi, a ovaj je ponovo došao do lakog gola za Tunis. Oba puta iz neposredne blizine Panaminog gola. Imali su Panamci dobre šanse u samoj završnici meča, ali nisu uspeli do gola.

Tunis ide kući sa tri boda. Panama sa nula. Ali i jedni i drugi sa punim koferom uspomena. Da je Tunis izdržao protiv Engleske u prvom meču, možda bi mogao nešto više u Rusiji od ovoga.

PANAMA – TUNIS 1:2
/Rodrigez 33 - Ben Jusef 51, Hazri 66/

Stadion: Mordovija Arena, Saransk
Kapacitet: 41.685
Sudija: Navaf Šukrala (Bahrein)
Žuti kartoni: Sasi (Tunis)

PANAMA (4-3-2-1): Penedo – Mačado, R. Tores, Eskobar, Oval – Godoj, Gomez (Od 46. Kamings), Avila – Barsenas, Rodrigez, Tores (Od 56. Tehada).

TUNIS (4-3-3): Ben Mustafa – Nagez, Bedui, Merija, Hadadi – Sasi (Od 46. Badri), Škiri, Šaleli – Hazri, Sliti (Od 77. Halil), F. Ben Jusef.


tagovi

Rusija2018Vahbi Hazri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara