Ćerka psihijatrijski bolesnik tukla i palila majku do smrti?

J. D. LjUTIĆ

28. 06. 2018. u 11:20

Penzionisana doktorka Srbislava Petrović (76) preminula od povreda koje je zadobila u svom stanu u Beogradu. Zorica S. (34) osumnjičena da je počinila stravičan zločin. Prevezena u bolnicu “Dr Laza Lazarević”

Ћерка психијатријски болесник тукла и палила мајку до смрти?

Zgrada u kojoj se dogodio zločin / Stevo Vuksan, upravnik zgrade, ispred Srbislavinog stana Foto Z. Jovanović

SRBISLAVA Petrović (76), penzionisana doktorka, podlegla je povredama u četvrtak posle ponoći na Vojnomedicinskoj akademiji, nakon što je prethodne noći, nađena u svom stanu na Paliluli sa ogrebotinama i opekotinama po telu. Njena ćerka Zorica S. (34), inače psihički bolesnik, tereti se da je usmrtila majku, ali će se tek nakon obdukcije znati šta se tačno dogodilo.

Beogradska policija primila je oko 23.20 prijavu nekog od komšija iz zgrade u Ulici Albanske spomenice 19 gde se dogodio zločin. Vrlo brzo, ispred ulaza, zaustavilo se i vozilo Hitne pomoći. Stevo Vuksan, upravnik zgrade, za “Novosti” kaže da su se iz stana 21, koji je na drugom spratu, čuli vika i zapomaganje:

- Neko je pozvao policiju. Ubrzo su inspektori iz stana izveli doktorku Srbislavu, koju nismo ni viđali poslednjih desetak dana. Jadna žena, bila je vidno izmučena, izgrebana i u ranama, omršala. Jedna noga joj je obilnije krvarila i već je gubila svest.

NIKO IH NIJE POSEĆIVAO PREMA priči komšija, Srbislavu i Zoricu niko nije posećivao. - Srbislava ima brata i snaju, ali nikada ih nisam video u zgradi, sve do srede, kad se sve ovo dogodilo. Navodno, bila je u lošim familijarnim odnosima sa svima, upravo zbog ćerke. I od komšija im niko nije ulazio u stan, jer su svi izbegavali moguće sukobe sa Zoricom. Stan je sada zaključan, ali je Zoričina mačka ostala zaključana i sad moramo da je zbrinemo, kako ne bi došlo do još većih problema.

Srbislava je prevezena na VMA sa povredama na rukama, nogama i glavi. Lekari su sve činili da joj spasu život, međutim, ona je dva sata po dolasku u bolnicu, podlegla povredama. Policija je u porodičnom stanu pronašla njenu ćerku Zoricu. Bila je u lošem psihičkom stanju.

- Zorica je odbijala da ide u bolnicu, ali je ipak, u pratnji policije, odvedena u bolnicu “Dr Lazu Lazarević” - priča Vuksan. - Ne znamo šta se tačno dogodilo te noći, ali nije bilo prvi put da se iz njihovog stana čuju svađa, vika, zapomaganje. Zorica je i ranije tukla majku, pa čak i jednu komšinicu.

Po kazivanju stanara, doktorka Srbislava je bila “anđeo”. Za njenu ćerku pak nemaju reči hvale:

- Za Zoricu, koja je i sama nekada radila u Domu zdravlja, svi iz kraja znaju da ima psihičkih problema, da je agresivna zbog čega je često bila u bolnici. Međutim, nakon što bi provela kraće vreme na lečenju, puštali su je iz bolnice kući. Srbislavi je preporučeno da ćerku pošalje u odgovarajuću ustanovu, u Kovin, odnosno Vršac.

Međutim, ona kao majka to nije htela da dozvoli, da potpiše saglasnost da Zorica, koju je jedinu imala, ostane tamo. Trpela je tako godinama ćerkine izlive besa i batine, a evo šta se na kraju desilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije