25. jun  2018. 19.58  | Izvor: RTV (Ivana Munišić Jovanović)

Pas imena Sreća novo "pojačanje" OK Vojvodina

NOVI SAD -

U novu sezonu, u kojoj će braniti titulu, odbojkaški klub Vojvodina ulazi sa novim trenerom Duškom Nikolićem, a u ovom prelaznom roku stigla su i pojačanja: Ivan Kostić, Goran Škundrić, Mirko Radević i Ukrajinac Dmitro Vijecki. Međutim, nedavno je u klub stigao i jedan nesvakidašnji, četvoronožni novajlija.

video icon

Nema ugovor, ali će igrati na svim pozicijama u dvorištu kluba i kako čujemo, već se uklopio u tim. Reč je o psu kog su članovi kluba spasili sa auto-puta kada su se vraćali iz posete škole u Kovilju.

"Ona je prosto izletela, čak je jedno vreme išla pored kombija, bukvalno je bila sudbina. I onda je koleginica Jelena koja je ljubitelj pasa rekla stanite neko će je ovde zgaziti i Miloš Vemić je krenuo i bukvalno je iz njiva uhvatio", kaže Tatjana Marovski iz OK "Vojvodina NS seme".

Ideja je bila da se pas odvede kod veterinara i udomi, ali kako je sve u klubu šarmirao, pridružio se Ciletu, koga je direktor Nikola Salatić najpre zbrinuo u azilu, a kad su se stekli uslovi, i doveo u klub. Oni se lepo slažu, a o njima brinu svi. Dirljivo su brižni i igrači koji žive u internatu kluba.

Budući da je ovaj pas imao sreće da ga pronađu ljudi dobrog srca dobio je ime Srećko, ali pošto se ispostavilo da je ženka, ime je preinačeno u Sreća. Da li će doneti sreću odbojkašima Vojvodine na terenu, videćemo za koji mesec, ali sudeći po atmosferi ovde u dvorištu kluba, već opravdao svoje ime.