Srbija u naletu, Japan za overu F6

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.06.18. | 16:31

Orlovi sve bolji kako Liga nacija odmiče. Završni turnir u Lilu sve bliži. Azijska selekcija ne bi trebalo da bude prepreka za razigranu četu Nikole Grbića

Odbojkašice Srbije su na F6 Lige nacija, a blizu plasmana na završni turnir su i naši odbojkaši. Forma izabranika Nikole Grbića je sve bolja kako takmičenje odmiče. Posle svetskog šampiona Poljske, u prvom meču poslednjeg vikenda, Orlovi su lakše nego što se očekivalo "počistili" Kanađane i sad u naredna dva kola imaju lakši deo posla da obave.

Naredni rival u kineskom Điangmenu je Japan, selekcija koja nije pobedila Srbiju na poslednjih šest mečeva. Japanci, kao i ostale azijske selekcije, umeju da budu neugodni, dobro igraju u polju, za njih nema izgubljenje lopte, ali daleko su od svetskog vrha.

Izabrane vesti

Oprez nije na odmet, jer je Japan ove sezone uspeo da iznenadi nekoliko favorita. Pobeđen je evropski vicešampion Nemačka, a najveće senzaciju je napravio trijumfom nad Italijom posle pet setova.

Ali, naši odbojkaši su u naletu, Aleksandar Atanasijević je opet onaj stari, nezaustavljivi bombarder. Uroš Kovačević se razigrao, srednji bloker Srećko Lisinac je fantastičan, Marko Podraščanin se oporavio od povrede, pa bi sve osim ubedljive pobede Srbije bilo iznenađenje. Orlovi bi, u zavisnosti od ostalih mečeva, već posle duela sa Japancima, a pred poslednji meč ligaškog dela sezone sa domaćinom Kinom, mogli da izbore finalni turnir u Lilu narednog meseca.

U ovom , pretposlednjem kolu sve vrvi od derbi mečeva. U Melburnu će snage da odmere svetski i olimpijski šampion, Poljska i Brazil. Obe selekcije nisu još izborile plasman na F6. Čini se da su Karioke kvalitetnije, iako su u padu forme.

Prštaće u Modeni. Italija juri završni turnir, ali na putu do Lila stoji moćna Francuska. Iako Galski petlovi nemaju imperativ pobede, jer su kao domaćini izborili F6, igraju fantastično i nemaju popusta ni za koga iako ne igraju u najjačem sastavu. Selektor Trikolora Loran Tili često menja, odmara startere, ali se pobede nižu. Pred domaćim navijačima, Ivana Zajceva, Osmanija Huantorenu i ostale čeka težak posao, ali ne i nemoguća misija. Azuri moraju da slave ako žele da ostanu u konkurenciji za završni turnir.

Derbi je i duel sve boljih Amerikanaca i Rusa. Evropski šampion igra odlično, blizu je F6 iako ne igra prva zvezda Zbornaje komande, korektor Maksim Mihajlov, a nedostaju i tehničar Aleksandar Butko i libero Aleksej Verbov.

VAŽNO: Broj pobeda odlučuje redosled na tabeli, a tek onda broj bodova. Francuska je kao domaćin već na F6, a u Lilu narednog meseca na završnom turniru Lige nacija igraće još pet najboljih selekcija.

LIGA NACIJA - 15. KOLO

Subota

09.40: (1,85) Australija -  Argentina (1,85) /Melburn, Australija/
10.00: (6,80) Japan - Srbija (1,07) /Điangmen, Kina/
12.10: Brazil - Poljska /Melburn, Australija/
13.30: Kina - Kanada /Điangmen, Kina/
13.30: Nemačka - Južna Koreja /Teheran, Iran/
16.00: Iran - Bugarska /Teheran, Iran/
17.30: SAD  - Rusija /Modena, Italija/
20.30: Italija - Francuska /Modena, Italija/

Foto: MN Press


tagovi

Liga nacijaMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara