Irtiš potencijali rival Partizana u drugom kolu LE, Spartak bi mogao na duel sa Spartom

M.BLAŽIĆ

20. 06. 2018. u 14:58

Crno-beli bi, ukoliko uspešno završe dvomeč s Rudarom iz Pljevalja, mogli da se sastanu sa ekipom koju je prošle sezone eliminisala Crvena zvezda. Rival Radničkom Ferencvaroš ili Makabi Tel Aviv

Иртиш потенцијали ривал Партизана у другом колу ЛЕ, Спартак би могао на дуел са Спартом

Marko Janković na prošlogodišnjoj premijeri protiv Budućnosti Foto M. Vukadinović

PROŠLOG leta Podgorica, ovog Pljevlja, tačnije Nikšić, gde će Rudar morati da dočeka Partizan u prvom meču prvog kola kvalifikacija Lige Evrope zbog toga što njegov objekat ne ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica. Jučerašnji prvi deo žreba u Nionu je "pomilovao" aktuelnog osvajača Kupa Srbije kada je u pitanju premijera na evropskoj sceni, kako zbog kvaliteta rivala, tako i zbog kratkog puta, ali je drugi bio "nemilosrdan", pre svega po pitanju putešestvija.

Ukoliko, kao što je očekivano, Partizan eliminiše Rudar u dve utakmice koje su na programu 12. i 19. jula, u drugom kolu ga gotovo izvesno očekuju dueli sa kazahstanskim Irtišem, koji bi do te runde trebalo da dođe preko pobednika dvomeča Trakai (Litvanija)- Cefn Druids (Vels).

Prvi rival, Rudar iz Pljevalja, prethodnu sezonu je završio na četvrtom mestu u elitnom rangu Crne Gore sa čak 30 bodova manje od šampiona Sutjeske. Igra na stadionu "Golubinja" kapaciteta 5.000 koji ne ispunjava uslove pa će crno-bele 12. jula dočekati u Nikšiću.

- Rudar je ekipa sa naših prostora, isti je mentalitet i neće nam biti lako. Crnogorci su tvrdi i nezgodni, a mi smo favoriti na papiru i pokušaćemo da prođemo dalje. Partizanu je potrebna Liga Evrope zbog promocije kluba, vrednosti igrača i kao finansijska injekcija. Ne znam kakvi su uslovi u Crnoj Gori, prilagodićemo se, jer nam je bitan prolaz - rekao je trener crno-belih Miroslav Đukić.

Irtiš, prošlogodišnji rival Crvene zvezde, koji je favorit protiv mogućih rivala, predstavlja suštu suprotnost prvog dvomeča osvajača Kupa Srbije. Kvalitet nije nešto čega se bilo ko plaši u Humskoj, ali put od 5.268 kilometara izaziva neprijatnost.

- Možemo da budemo zadovoljni žrebom. Zavisimo od nas, protivnici su dobri, ali smo mi favoriti na papiru protiv bilo kog od ovih rivala. Irtiš je favorit i za očekivati je da se s njima sastanemo ako prođemo Rudar. Dug put je tu najveći problem. Spremno ćemo ih dočekati to je nešto što bi trebalo da prođemo jer naš cilj se zna, a to je Liga Evrope - završio je Đukić.

Partizan će biti domaćin u prvom meču drugog kola kvalifikacija 26.jula, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u Kazahstanu, Litvaniji ili Velsu.


SPARTAKU I RADNIČKOM LAKO PA TEŠKO

RIVALE u prva dva kola kvalifikacija LE juče su saznali i Spartak i Radnički. I Subotičani i Nišlije imaju lak posao na startu i jako težak u drugom.

Spartak na startu očekuje okršaj sa Kolerejnom iz Severne Irske (prvi meč u Novom Sadu), dok će u slučaju prolaska Subotičani naleteti na Spartu iz Praga (prva u Novom Sadu). Radnički će na premijeri u Nišu igrati protiv boljeg iz duela Santa Hulija (Andora) - Gzira (Malta), a u drugom kolu će prvo gostovati boljem iz duela Ferencvaroš (Mađarska) - Makabi Tel Aviv (Izrael).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije