Rusija pa CG, srpski neimari izgradili" 36,6 mlrd RSD

Ukupna vrednost radova koju su građevinske firme iz Srbije izvele u inostranstvu u prošloj godini iznosila je oko 36,6 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2018.

14:46

Rusija pa CG, srpski neimari izgradili
Foto: Thinkstock

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS) skoro polovina vrednosti građevinskih radova naših kompanija bila je u Ruskoj Federaciji (46,6 procenata).

Naši građevinci su posle Rusije, najaktivniji bili u Crnoj Gori, gde od ukupne sume izvedenih radova učestvuju sa 12 odsto, zatim u Nemačkoj sa 6,8 procenata i Ugandi sa 6,3 odsto.

Prema podacima RZS-a, srpska građevinska operativa najviše je zidala zgrade, a vrednost tih radova dostigla je cifru od oko 24 milijardi dinara što je oko 65,8 procenata ukupne vrednosti izvedenih radova.

Srpski neimari su najviše ugrađivali materijal i opremu iz Srbije u Kazahstanu i Crnoj Gori, pokazuju podaci RZS, a zvanična statistika kaže da je ukupan broj radnika iz Srbije koje su naši izvođači u proseku angažovali u inostranstvu 1. 604.

Najveći broj radnika radio je u Nemačkoj, Ruskoj Federaciji, Crnoj Gori, i Bosni i Hercegovini, dok je u ostalim državama bilo angažovano do 54 radnika, pokazuju podaci RZS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: