15. jun  2018. 22.15  | Izvor: RTV

Najčistija reka privlači turiste iz celog sveta

LJUBOVIJA -

Prijavljivanje građana za najdužu regatu na Balkanu, Drinsku regatu, su u toku, a pripreme za ovu manifestaciju su već završene. Drinska regata Ljubovija 2018 održaće se 14. jula i očekuje se više od 10.000 učesnika iz zemlje, regiona i sveta i preko 1000 pneumatskih vozila.

"Za sve koji bi želeli da dožive nezaboravno iskustvo – plovidbu dugu 40 km najlepšim delom toka reke Drine, još uvek postoji mesta, ali potrebno je da požure jer se kapaciteti plovila i smeštaja već popunjavaju. Jedan od najvećih prirodnih i turističkih potencijala Srbije, reka Drina, privlači turiste sa celog Balkana, Evrope ali i dalekih destinacija Japana i Kine, koji će zajedno, 14. jula uživati u splavarenju", izjavila je Slađana Grujučić, direktor TO Ljubovija.

drinska,drina, regata wide jpg

Plovni put regate organizovan je najlepšom putanjom reke Drine, koja počinje od Rogačice, gde je start regate, do krajnjeg cilja u Ljuboviji. Posetioci Drinske regate uživaće u različitim kulturno – zabavnim sadržajima i sportskim dešavanjima na reci.

Drinsku regatu već 18. godinu za redom, organizuju Opština Ljubovija i Turistička organizacija Opštine Ljubovija. Pioniri su se prvi put spustili niz reku 2001, kada je Drinska regata brojala svega nekolicinu meštana i par plovila, da bi danas ona postala turistički brend Srbije i zaštitni znak Ljubovije.

Mogućnost da se prijave i rentiraju pneumatska vozila imaju svi domaći građani i turisti, a potrebno je na vreme obratiti se Turističkoj organizaciji Ljubovija koja je uz Opštinu Ljubovija organizator manifestacije.

Svi zaintresovani građani koji imaju svoja gumena plovila, mogu se prijaviti za učešće na regati u opštini Ljubovija 15 minuta do početke trke. Neophodno je da su plovila registrovana i da vozači poseduju odgovarajući dozvolu.

Srodne vesti