Tragedija za Maroko, praznik za Iran! Ušao da slomi rivala, pa pogodio svoju mrežu u 95. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.06.18. | 19:00

Aziz Buaduz postigao autogol u petom minutu nadoknade u Sankt Peterburgu

Tragedija za Maroko! Kako drugačije opisati poraz ekipe Erva Renara, koja je bila bolji rival na otvaranju grupe B od Irana, svim silama je želela da dođe do sva tri boda, ali je onda sama sebe pobedila. Iran je drugi put u svojoj istoriji ostvario pobedu na Mundijalima, a ovoga puta za to je bio zaslužan veliki tragičar marokanskog fudbala Aziz Buaduz, koji je u 95. minutu pogodio sopstvenu mrežu – 0:1 (0:0).

Ekipa Evra Renara će teško biti u stanju da se opravi od šoka, jer je plasman ove sjajne selekcije u osminu finala sada u domenu naučne fantastike. Iran će sa druge strane sada biti u prilici da se nada novom čudu, sledi meč sa Španijom, pa onda možda i odlučujući sa Portugalijom.

Izabrane vesti

Način na koji je Maroko otovrio utakmicu nagoveštavao je potpuni potop Irana. Sitan vez na sredini terena i konstantni presing na protivničkoj polovini trajao je čitavih pola sata, ali selekcija Erva Renara to nije uspela da kruniše pogotkom. Najbliži tome bio je kapiten Medi Benatija, čiji je udarac nakon pravog karambola u šesnaestercu Irana odbranio koncentrisani Alireza Beiranvand. Golman Perosopolisa, koji je primio samo dva gola u kvalifikacijama, i pored velikih naleta Marokanaca nije imao previše u tim trenucima, a posebno u drugom poluvremenu. Ipak, sve što je bilo do njega on je uspeo da ispuni na pravi način.

Ekipa Karlosa Keiroza kao da se uplašila velike scene. Iranci su proteklih nedelja bili suočeni sa brojnim nepravdama van terena, a onda ih je svim silama napao nadahnuti Maroko. Srećom, nekako su uspeli da se odbrane, ali ne i da priprete u adekvatnoj i očekivanoj meri. Jedini koji je u tome uspeo bio je najbolji igrač ovog tima Sardar Azmun, koji je u poslednjim trenucima prvog poluvremena izbio sam pred gol protivnika, ali se spetljao i uputio traljav udarac ka nezaposlenom Muniru Mohamediju.

Na prvu i praktično jedinu veliku šansu u drugom poluvremenu čekalo se sve do 79. minuta, kada je usledila bomba Zijeha, ali i još jedna sigurna intervencija Beiranvanda. Sve ostalo do petog minuta nadoknade nije bilo vredno pomena. Iran je u dobroj meri uspeo da zatvori prilaze svom golu, uspori protok lopte protivnika kroz sredinu terena, a kada uspete u tome Marokanci postaju potpuno bezopasni. Potpuno su ih umrtvili, a onda iz poslednjeg prekida na utakmici dočekali da sami sebi otvore put u propast.

Sa druge strane, očekivalo se znatno više od zvezde holandske Eredivizije Alireze Džahanbakša, za kojeg se pominjalo da nije uspeo da pronađe svoju ulogu u nacionalnom timu, a večeras je to i definitivno postalo jasno. Iran je tek na momente uspevao da nagovesti da i u njegovim redovima ima značajnog kvaliteta, ali je on u ovoj utakmici upotrebljen pre svega u svrhu odbrane gola.

Tragični Buaduz je na teren ušao umesto nedovoljno upotrebljenog El Kabija. Napadač Sankt Paulija je trebalo dodatno da pritisne gol protivnika i donese prednost u skoku i prilikom visokih lopti, ali je bio potpuno nesmotren u odlučujućem trenutku utakmice. To će njegovu ekipu izvesno koštati eliminacije na Mundijalu već posle grupne faze, iako su potajne ambice bile prilično velike.

MAROKO - IRAN 0:1 (0:0)
/Buaduz 90+5/

Stadion: Sankt Peterburg
Kapacitet: 64.287
Sudija: Džunejt Čakir (Turska)
Žuti karton: Šođaei, Džahanbakš, Ansarifard (Iran), El Ahmadi (Maroko)

MAROKO (4-1-4-1): Munir - N. Amrabat (Od 76. S. Ambrabat), Benatija, Sais, Hakimi - El Ahmadi - Zijeh, Belanda, Busufa, Arit (Od 82. Da Kosta) - El Kabi (Od 76. Buaduz).

IRAN (4-1-4-1): Beiranvand - Rezaejan, Češmi, Puraligandži, Hadžsafi - Ebrahimi (Od 78. Montazeri)- Jahanbakš, Šodžaei (Od 67. Taremi), Ansarifat, Amiri - Azmun.

Foto: Action images


tagovi

Erve RenarRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara