• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje festival DEV9T!

Izvor mondo.rs

Pogledajte muzički program i saznajte šta ćete sve doživeti na najvećoj umetničkoj koloniji na Balkanu!

 DEV9T festival 2018 program Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Cetvrti festival umetnosti DEV9T održace se od 15. do 23. juna na prostoru Stare Ciglane u Beogradu. Inspirisan pesmom Milana Mladenovica ovogodišnji festival okupice sve vrste umetnosti pod temom "Ogledalo".

U devet dana festivala posetioci ce moci da slušaju koncerte, gledaju predstave i ucestvuju u kreativnim radionicama. Sa preko 200 slikara, više od 50 street artista, više od 100 fotografa, 100 vajara, 20 književnika, preko 20 performansa, 20 filmskih projekcija, 15 arhitekata, 10 strip umetnika i preko 20 radionica Dev9t postaje još jednom najveca umetnicka kolonija na Balkanu!

Slikarstvo, vajarstvo, književnost, arhitektura, fotografija, film, ples, muzika i strip su oblasti koje ce pokriti umetnici iz Engleske, Holandije, Makedonije, Srbije, Rumunije, Hrvatske, Amerike, Nemacke i mnogih drugih zemalja.

U veoma bogatom programu ovogodišnjeg festivala izdvajaju se pozorišna predstava '"Kralj Ibi'" u režiji Gorana Jevtica i produkciji festival DEV9T, koja ce biti izvedena cak cetiri puta, koncerte izvodaca MAiKA, Kezz, Iskaz, Ljubicice, Jelena Petoševic, Naked, Multietnicka atrakcija, Last Rizla, Fish In Oil, DJ Speedy…

Internacionalni umetnici, street art, filmske projekcije, BelDocs film festival, Barbers & Brica koncept, Beat mithologia - hosted by Viktor Savic koncept, samo su neki od zanimljivih sadržaja.

Kao i uvek posebnu pažnju privuci ce zatvaranje festivala uz opraštanje od svega što je bilo ove godine na burnerski nacin kao i ekipa Burnera iz celog sveta. Otvaranje festivala zamišljeno je kao oslobadjanje kreativnosti i predstavljanje najvece skulpture na festivalu od 9 metara, koja se tradicionalno pali poslednji dan na zatvaranju festivala.

Dev9t ce ne samo predstaviti radove umetnika kao što je Miloš Šobajic, cija ce kompozicija Progon sastavljena od više skulptura koje se šest metra visoke, biti predstavljena na festivalu, i Ema Bregovic koja predstavlja rad Cilim za klanjanje, vec ce mnogi umetnici pred publikom stvarati svoje radove. Na taj naci Dev9t ne postaje samo najveca galerija na otvorenom vec najveci kreativni atelje. U okviru festivala skulptor Robert Jurak iz Slovenije i Andrej Minevski stvarace skulpture pred publikom.

Zagreb Film fest predstavice se na otvaranju festivala, Dok ce BelDocs imati svoj dan na zatvaranju festivala.

Etno fusion rock atrakcija MAiKA, koju predvodi Ida Prester na festivalu imace svoju beogradsku promociju debi albuma Balkannibalism. MAiKA upravo na Dev9t stižu sa turneje na kojoj su binu deleli sa cuvenim Gogol Bordello, a pre koncerata koje imaju u Britaniji i regionalnim festivalima.

Pogledajte MONDO TV sa pevacicom benda MAiKA, Idom Prester!

Ida Prester, pevačica grupe Lollobrigida, inače majka dvojice dečaka, otkriva zbog čega voli pantalone visokog struka, šta bi promenila na sebi i kakva je bila u školi.
Izvor: MONDO

Medu radionicama izdvajaju se pole dance radionica, koju ce održati holandanka Ivon Snimk, pravljenja maski, zdrave hrane, napravi svoj bedž, stvaranje ukrasa i tapiserija na razboju, pravljenja džinovskih balona od sapunice… Gete institut, Italijanski kulturni centar i Austrisjki kulturni centar takode ce se predstaviti sa svojim programima.

Kreativni savet festivala ove godine cine Aleksandar Gligorijevic, Vesna Golubovic, Ivan Gracner, Arpad Slancik, Viktor Kiss i kreativni tim Dev9t.

Ulaznice se prodaju na kapijama festivala po cenama od 300 i 500 dinara, a kompleti za sve dane koštaju 2.000 po regularnoj, odnosno 5.000 po donatorskoj ceni.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE