Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 14.06.2018.

23:35

Bokseri Srbije, BiH, Slovenije i Makedonije na Zlatiboru

Bokserske selekcije Srbije, BiH, Slovenije i Makedonije nalaze se na zajednickim pripremama na Zlatiboru za nastup na Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni.

Izvor: B92

Autor:B92

Bokseri Srbije, BiH, Slovenije i Makedonije na Zlatiboru
Foto: Getty Images

"Treninzi koji se obavljaju na Zlatiboru su specifični bokserski treninzi, sa dosta sparinga i tehničko-taktičkih korekcija, sve u cilju osvajanja bar jedne medalje u Španiji. Uslovi su idealni, imamo ringove, staze za trčanje, novu garnituru bokserskih rekvizita, suplementaciju, kao i spa centar za dane odmora. U Taragonu će putovati naša četiri boksera, koliko nam je odobrio Olimpijski komitet, dok je trenutno na Zlatiboru 12 boksera u osam kategorija", izjavio je selektor Srbije Tomislav Antelj.

Srbiju će u Španiji predstavljati: Dušan Janjić (kategorija do 52 kg), Damjan Grmuša (64 kg), Trifun Dašić (75 kg) i Marko Docić (91 kg).

Uz selektora Antelja, pripreme na Zlatiboru vodi i brine o bokserima njegov pomocnik Slobodan Kostić.

Mediteranske igre su i svojevrstan test kako za seniorske boks snage Srbije, tako i stručni štab.

"Kad se završe Mediteranske igre moći ćemo da ocenimo rad strucnog štaba seniorskog tima Srbije. Ukoliko ne bude osvojena medalja, menjaćemo ceo stručni štab, jer je rezultat jedino merilo rada. Drago mi je da su na Zlatiboru zajedno ekipe iz ex Yu republika, čime pokazujemo da sport može da spaja ljude i narode, a verujem da ćemo zajedno slaviti osvajanje medalja na Mediteranskim igrama", rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Mediteranske igre održavaju se od 22. juna do 1. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve