Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.06.2018.

23:00

Olimpijakos i Milutinov izborili peti meč finala u Grčkoj

Košarkaši Olimpijakosa izjednačili su u finalnoj seriji plej-ofa Grčke na 2-2 pobedom nad Panatinaikosom 92:76 u četvrtom meču.

Izvor: B92

Autor:B92

Olimpijakos i Milutinov izborili peti meč finala u Grčkoj
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Olimpijakos će pokušati da napravi treći preokret jedne ekipe u finalu jer su Pirejci poveli sa 1-0, da bi Panatinaikos dobio naredne dve utakmice za vođstvo.

Olimpijakos je do pobede vodio Džamel Meklin sa 20 poena, 16 je ubacio Roberts, a Spanulis 13. Srpski centar Nikola Milutinov je ubacio dva poena i imao osam skokova.

Na drugoj strani, Majk Džejms je imao 20 poena, Met Lodžeski 16, a Nik Kalatis 12.

Olimpijakos je od početka meča uspostavio kontrolu igre na parketu i postepeno do kraja prve četvrtine povećavao prednost do +9, da bi do poluvremena ona postala dvocifrena 48:36.

Panatinaikos u nastavku uspeva da priđe i na minus dva (57:55), ali Pirejci odbijaju taj nalet i u poslednju četvrtinu ulaze sa prednošću od sedam poena.

Ispostavilo se da će to biti i poslednji ozbiljniji pokušaj Panatinaikosa da napravi preokret i sada dve ekipe čekaju nedelju kada igraju peti meč finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve