Francuski penzioneri na nogama - skače porez na penzije

Hiljade francuskih penzionera izašlo je na ulice, protestujući protiv povećanja poreza na penzije.
Francuski penzioneri na nogama - skače porez na penzije
Foto: Pixabay
Devet sindikata pozvalo je penzionere da izađu na ulice i suprotstave se planovima francuske vlade da ne povećava penzije, a da povećava porez, navodi AP, dodajući da je povećanje poreza počelo u januaru i da pogađa oko osam miliona penzionera.
 
Neki od demonstranata nosili su transparente sa natpisom "Makron - pljačkaš malih staraca i starica". 
 
Predsednik Francuske Emanuel Makron ranije je rekao da fiskalne mere vlade imaju za cilj da smanje deficit Francuske i smanje porez na prihod radnicima.
  • Zaposleni

    15.06.2018 19:27
    @Penzioner
    To sve što plaćate vi, plaćamo i mi ( doprinose, dažbine za stanove), a plaćamo i poreze na svoje zarade i doprinose za vaše penzije, jer mi svoje penzije iz praznog PIO Fonda (koji ste vi ispraznili i dalje ga praznite) nećemo dočekati
    Platite porez na svoje penzije Krajnje je vreme. .Srazmerno "zasluženoj" visini.
    PS Mi dodatno plaćamo i rate kredita za stanove koje smo kupili po PRAVOJ ceni, nije nam pružena mogućnost da ih otkupimo iz državne svojine za tepsiju ribe.
  • Penzioner

    15.06.2018 17:30
    ZA He he he
    Mi smo svoje platili, otplatili i preplatili. Sta jos trazite od nas. Od svoje plate smo uplacivali u fond za penzije da nam ne bi neko neinformisan kao vi tvrdio da nas izdrzava. I sve dazbine pride redovno placali. Kad je dosao red da nam isplacuju penzije proporcionalno nasim uplatama u taj fond stalno nam prebacujete da VI nas izdrzavate i VI vnama placate penziju. Ma kako vas nije sramota? Napamet pricate. Da li bi sad mi koji smo vas izdrzavali, lecili i skolovali trebalo da trazimo da nam vratite sve sto smo ulozili u vas. Ne trosite reci bdava, raspitajte se kako je funkcionisao penzioni zakon pa onda pisite komenatare. Sigurno imate nekog u blizini ko je penzioner...Ne poznavanje Zakona (i neobavestenost) nioga ne opradava
  • He he he

    15.06.2018 16:11
    Poreze ne plaćaju....
    Platite poreze na svoje penzije srazmerno svojim primanjima. U čemu je problem?
    I mi plaćamo poreze na zaradu i plus obavezne doprinose na naše zarade -za vaše penzije, jer dok mi dodjemo na red , penzije će ukinti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet