Osam članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu podnelo ostavke

Osam članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu podnelo je ostavke na te funkcije, potvrdio je rektor tog Univerziteta Nebojša Arsenijević.
Osam članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu podnelo ostavke
Foto: Pixabay
Savet ima 19 članova. Sednica Saveta zakazana je za ponedeljak 18. juna, a Savet je pozvao ministra prosvete i premijerku da prisustvuju.
 
Na toj sednici trebalo bi da se razmotri rešenje ministra o smeni Arsenijevića i ukidanju doktorske titule njegovom sinu Aleksandru.
 
Dosadašnja članica Saveta profesorka Pravnog fakulteta Snežana Soković potvrdila je da je juče podnela ostavku, ali nije želela da komentariše razloge za to. Nezvanično se saznaje da su ostavke podneli i Aleksandar Paunović i Vidan Papić, Vladimir Polomac, Nikola Makojević i Slaviša Šalinić. 
 
Taj Univerzitet opet je došao u žižu javnosti zbog afere sa rektorom. Savet je ove godine dva puta odbio da razreši dužnosti rektora Nebojšu Arsenijevića i da poništi javnu ispravu o stečenom zvanju ili nazivu doktor nauka njegovom sinu Aleksandru Arsenijeviću, jer je doktorske studije upisao a da nije završio fakultet.
 
Arsenijević je rekao da je Upravnom sudu podneo prijavu za obustavu izvršenja rešenja ministra prosvete Mladena Šarčevića o njegovoj smeni. 
 
Mediji su ranije pisali da je Arsenijeviću pripisano bahato ponašanje, mahinacije, rodjačko zapošljavanje, da je sredio sinu da doktorira i pre nego što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka, a Agencija za borbu protiv korupcije predložila je njegovo smenjivanje.
  • Ksenija

    15.06.2018 11:13
    ksena@gmail.com
    To je samo iz razloga tzv autonomije koja je omogućena Univerzitetima. Zloupotreba je očigledna i treba se hitno pozabaviti ovim problemom jer je jako puno sličnih situacija i na drugim Univerzitetima. Najbolji vam je primer Novosadksi Medicinski fakultet. Bilo bi dobro malo prečešljati i njih... ponašanje nekih profesora, npr prof. dr šef katedre na stomatologiji, zaveo je strahovladu i diktaturu, ne može mu niko ništa jer je politčki i materijalno vrlo zaštićen...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija