DODIK: Nećemo podržati izveštaj Anketnog odbora o smrti mladića Davida Dragičevića!
Foto: Printscreen Wikipedia

politizacija smrti

DODIK: Nećemo podržati izveštaj Anketnog odbora o smrti mladića Davida Dragičevića!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da poslanici vladajuće koalicije u Narodnoj skupštini Srpske neće prihvatiti izveštaj skupštinskog Anketnog odbora, formiranog kako bi se utvrdile okolnosti smrti mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića (21).

Banjalučki mediji su preneli da je Dodik ocenio da su predstavnici opozicije "zlupotrebili Anketni odbor", nastojeći da još više problematizuju to pitanje.

"Oni su u to uneli politiku, sebe i svoje frustracije", rekao je Dodik.

Po njegovim rečima, izveštaj Anketnog odbora biće odbačen u Narodnoj skupštini, jer "ljudi koji su ga radii nisu radili zadatak koji im je država postavila, nisu bili objektivni, već su bili pristrasni i svoje političke stavove su uneli u izveštaj".

O zaključcima Anketnog odbora Narodne skupštine o stradanju Davida Dragičevića izjasniće se Narodna skupština 19. juna.

Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske usvojio je 5. juna izveštaj u kojem je zaključio da postoji osnovana sumnja da je David Dragičević ubijen i da se Tužilaštvo hitno mora tužilačkom odlukom odrediti u vezi sa tim pitanjem.

"Anketni odbor smatra da postoji osnovana sumnja da je David Dragičević ubijen i očekuje da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo RS sa odgovarajućom tužilačkom odlukom", stoji u zaključcima.

David Dragićević nestao je u noći 18. marta, a njegovo telo je nađeno 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas. Policija je dva dana kasnije saopštila da je to "zadesna smrt" i da ne postoje elementi krivičnog dela. Porodica madića tvrdi da je David Dragičević otet, mučen, udavljen i da je njegovo telo potom bačeno u Crkvenu. Od 26. marta svake večeri se na Trgu Krajine okupljaju građani koji traže "istinu i pravdu" za smrt Dragičevića.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen Wikipedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track