Brnabić: Očekujem da EU i SAD utiču na Prištinu

Premijerka Brnabić je izjavila da je Srbija pokazala konstruktivnost i da je uvek spremna na razgovore, a da od EU i drugih zemalja, kao što je SAD, očekuje da utiču na Prištinu da pokaže ozbiljnost, primeni Briselski sporazum i bude partner sa kojim se može razgovarati.

"Osnovno je da kada nešto ispregovarate i potpišete, to i implementirate. Besmisleno je bez toga razgovarati o drugim stvarima", rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa ambasadorima zemalja članica EU.

Takođe, ukazala je da su incidenti i napadi na Srbe koji žive na KiM nešto što otežava dijalog i nastojanje Srbije da se pronađe kompromis.

Rekla je i da trenutno ne vidi nikakav povod za optimizam, jer nema pritiska na Prištinu da promeni odnos prema Srbima na KiM i dodala da je tu važna EU kao posrednik razgovora Beograda i Prištine, ali i garant Briselskog sporazuma.

Novinare je interesovalo i mišljenje premijerke o datumu nastavka Briselskog dijaloga, a ona je podsetila da je on podignut na predsednički nivo.

"Dakle, taj dijalog vodi predsednik Srbije, mogu da kažem samo da je Srbija uvek spremna za razgovor, ali da Priština ništa nije uradila da implementira Briselski sporazum, čija je kičma ZSO", ukazala je Brnabićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво