Počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, Rusija ubedljiva na startu

Fudbalska reprezentacija Rusije pobedila je danas u Moskvi Saudijsku Arabiju sa 5:0, u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu.
Na stadionu Lužnjiki Rusija je povela u 12. minutu golom Jurija Gazinskog, a prednost je povećao Denis Čerišev u 43. minutu. Treći gol postigao je Artem Dzjuba u 71. minutu, a zatim je svoj drugi gol na utakmici postigao Čerišev, u prvom minutu nadoknade vremena. Konačan rezultat postavio je Aleksandar Golovin u trećem minutu nadoknade.
 
Prvi put u istoriji dva najslabija tima sa rang-liste Fifa igrala su na otvaranju Mundijala, Rusija je 70. na listi, a Saudijska Arabija 67.
 
U drugoj utakmici u Grupi A, u petak od 14 časova igraju Egipat i Urugvaj.
 
 
Na ceremoniji otvaranja SP nastupio je britanski pevač Robi Vilijams koji je pevao delove svojih najvećih hitova, "Let me entertaine you", "Feel", "Angel", "Rock DJ", a na pozornici mu se priključila ruska operska pevačica Aida Garifulina. Oko njih su plesali izvodjači obučeni u kostime u bojama zastava učesnika Mundijala, a navijači na tribinama su se dobro zabavljali, pevali su i igrali.
 
Legendarni brazilski fudber Ronaldo izveo je na teren dečaka u majici ruske reprezentacije, a na terenu je bila i maskota Svetskog prvenstva vuk Zabivaka.
 
Predsednik Fife Dani Infantino pozdravio je navijače na ruskom i arapskom i rekao da će na mesec dana fudbal osvojiti Rusiju, a fudbal iz Rusije ceo svet.
  • 000

    15.06.2018 08:28
    Patrijote na aparatima od srece zbog Rusa. Velika je to stvar pobediti fudbalsku velesilu Arape.
  • Дража

    14.06.2018 22:23
    Зборнаја команда
    Зборнаја команда ће пред својим навијачима нокаутирати до краја првенства и неке велике "фаворите", а ово данас им је био само тренинг. Владимир Владимирович Путин је уз њих.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.