Hronika

Kćerkicu bacila u bunar pa skočila za njom?

Kćerkicu bacila u bunar pa skočila za njom?
Foto: N.N. | Kćerkicu bacila u bunar pa skočila za njom?

MOSTAR - Tromjesečna djevojčica utopila se danas u bunaru, takozvanoj čatrnji, u mostarskom naselju Potoci, a njenu tridesetjednogodišnju majku S.G. ukućani su uspjeli izvući iz vode i tako spasiti.

"Nezavisnim" je potvrđeno da dosadašnja istraga ukazuje da je majka bebu bacila u bunar, a zatim i sama skočila u vodu.

"Postoji sumnja da je u ovom slučaju počinjeno ubistvo i pokušaj samoubistva", rekla je za "Nezavisne" Mirjana Đerić, dežurni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Po njenim riječima, majka, koja je iz bunara spasena, trenutno je hospitalizovana, a u nastavku istrage slijede vještačenja, što predstavlja tek jedan segment istrage, koja je u toku.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da bi obdukcija tijela bebe trebalo da bude obavljena tek sutra, jer obducent dolazi iz Sarajeva, a nije u mogućnosti da stigne ranije zbog Bajrama.

Izvori bliski istrazi potvrdili su nam da su im ukućani kazali da tridesetjednogodišnja S.G. ima određenih psihičkih problema i da je baš danas ujutru, kada se tragedija i desila, trebalo da ide na pregled kod ljekara.

Spasena je pošto su joj ruke virile iz bunara, što su vidjeli njeni ukućani, pa su uspjeli da je izvuku. Za bebu spasa nije bilo.

Nakon izvlačenja i ukazivanja prve pomoći, S.G. je prevezena u mostarsku bolnicu "Dr Safet Mujić", gdje je zadržana. Nezvanično, stabilnog je zdravstvenog stanja, ali je u velikom psihičkom šoku. Detalji iz istrage zasad nisu opširni.

"Istraga zasad pokazuje da je majka ujutru iz kuće izašla napolje s bebom. Ukućani su zatim čuli vrisak i kada su pogledali kroz prozor, primijetili su S.G. kod bunara, te odmah istrčali. Ona je do tada već bila u vodi, ali su joj ruke virile pa su je uspjeli izvući. Nažalost, beba je potonula i nije joj bilo spasa", kažu izvori upućeni u istragu.

Bunar u kojem se djevojčica utopila ima kameni poklopac, koji je dosta težak, ali je pomjeren.

"Potrebno je istražiti da li je žena pomjerila taj poklopac s namjerom da ubije sebe i bebu ili je on bio otvoren", kažu izvori iz istrage.

Nezvanično saznajemo da S.G. ima još jedno dijete, staro četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije