Osam namirnica koje sadrže više proteina od jaja

Jedno kuvano jaje sadrži šest grama proteina, a sledeće namirnice su još bolji izvor ove gradivne materije, piše "Womens health" magazin.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

19:03

Osam namirnica koje sadrže više proteina od jaja
Foto: Thinkstock

Bademi

Bademi se smatraju jednom od namirnica koje poseduju visok sadržaj proteina, ali je cenjena zbog bogat izvora vitamina E, bakra i magnezijuma.

Ovas

Obično se smatra da ovas sadrži skrivene ugljene hidrate, ali istina je da je bogat proteinom, biljnim vlaknima, sadrži mnoge vitamine, minerale i antioksidante.

Edamam pasulj

Edamame su mahune soje (nezrela soja) tzv. japanska soja, a osim proteinima, bogat su izvor gvožđa i kalcijuma.

Sušeno seme bundeve

Seme bundeve je najpoznatije po visokom sadržaju magnezijuma, ali je takođe dobar izvor proteina. Dodajte ga u svoju omiljenu salatu.

Grčki jogurt

Kada je reč o oporavku mišića, nemasni grčki jogurt je jedna od najboljih namirnica koju možete da unosite svakog dana. Jedna plastična čaša sadrži oko 17 proteina i samo 100 kalorija.

Sušena spirulina

Riba nije jedina proteinska hrana koju možete da pronađete u okeanima. Probajte spirilinu da dodate u salatu, a možete i spirulinin prah koristiti u smuti napicima.

Leblebija

Pored proteina, leblebija sadrži gvožđe, fosfor, kalcijum, magnezijum, mangan, cink i vitamin K, sve vitamine i minerale koji pomažu u izgradnji jačih kostiju.

Tofu sir

Sadrži svih osam esencijalnih aminokiselina.Plus, dobićete veliku dozu magnezijuma, bakra, cinka i vitamina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: