Delegirani arbitri za subotnje mečeve, ko će suditi "Orlovima"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.06.2018.
18:36
Izvor: Sportske.net

Dobili smo imena arbitara koji će deliti pravdu tokom trećeg dana Mundijala u Rusiji. Nazire se ko će suditi Srbiji, konačna odluka u petak.

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

Praksa koju je FIFA ustanovila u utorak ostaće na snazi tokom grupne faze Svetskog prvenstva u Rusiji.

Dva dana pred odigravanje utakmica biće poznato ko su glavni arbitri istih, pa smo tako danas saznali ko će deliti pravdu na četiri subotnja meča.

Duel Francuske i Australije u Kazanju sudiće Andres Kunja iz Urugvaja, dok će u duelu Perua i Danske ulogu glavnog arbitra poneti Gambijac Bakari Gasama.

Našim zapadnim komšijama i Nigerijcima sudiće Brazilac Sandro Rici, a meč Argentina - Island poveren je na arbitražu Poljaku Šimonu Marčinjaku.

Reprezentacija Srbije svoju prvu utakmicu na Mundijalu igra u nedelju, tako da ćemo tokom sutrašnjeg dana saznati ko će im deliti pravdu u Samari.

Već sada možemo da kažemo da sa spiska otpadaju Nestor Pitana, Bjorn Kuipers, Čunejt Čakir, Đanluka Roki, Andres Kunja, Bakari Gasama, Šimon Marčinjak, Sandro Rici i Milorad Mažić.

Ako je verovati najavama ljudi koji prate situaciju vezanu za delegiranje arbitara, duel Srbije i Kostarike ne bi trebalo da sude sudije iz Evrope i Centralne Amerike.

To znači da bi nedeljnu utakmicu u Samari mogao da sudi neko od arbitara iz Azije, Afrike, Okeanije ili Južne Amerike.

Ako se vodimo tom logikom, u igri ostaju Norbert Huata, Metju Konger, Vilijam Roldan, Enrike Kaseres, Hulio Baskunjan, Malang Didiu, Gehad Griša, Dženi Sikazve, Mehdi Abid Čaref, Bamlak Tesema Vejesa, Navaf Šukrala, Rjuđi Sato, Mohamed Abdula Muhamed, Ravšan Irmatov i Alireza Fagani.

Rečeno ipak treba uzeti sa dozom rezerve jer je Poljak Šimon Marčinjak delegiran za glavnog arbitra utakmice Argentina - Island u kojoj će nastupiti selekcija iz Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Thursday, 14.06.2018
18:58

Neki iz Južne Amerike ili Azije, ako može...