PROTEST CRNOGORSKIH MAJKI: Traže sastanak sa Đukanovićem
Foto: Printscreen Vijesti.me

traže pravdu

PROTEST CRNOGORSKIH MAJKI: Traže sastanak sa Đukanovićem

Crna Gora -

PODGORICA - Korisnice naknada za majke troje i više dece zatražile su od predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da im pomogne kako bi im bile vraćene ukinute naknade, saopštila je predstavnica Kordinacionog odbora korisnica naknada, Željka Savković.

Savkovićeva je na danšnjem protestu uputila zahtev Đukanoviću da ih primi na razgovor kako bi se majkama vratilo doživotno stečenih 70 i 40 odsto prosečne zarade. Ona je rekla da svi građani treba danas da budu na protestu, ne samo zbog majki, nego zbog kršenja Ustava Crne Gore.

"Pozivamo svu crnogorsku građansku svest da odbrane sa majkama Ustav Crne Gore, jer ako je ima oni danas treba da budu ovde, zbog svakog svog problema, a prvenstveno problema majki“, rekla je Savkovićeva.

Ona je u zahtevu Đukanoviću navela da se nije obratila bivšem predsedniku (Filipu Vujanoviću), jer je potpisao da 22.000 majki ostane bez doživotno stečenog prava.

"To je po Ustavu nezakonito, a nije se udostojio da ispoštuje majku kao stub države", rekla je Savkovićeva.

Ona je saopštila da se ono što je učinjeno može riješiti jedino vraćanjem doživotno stečene naknade svim majkama. Podsetila je da je od 1. juna 2016. godine do 30. juna prošle godine više od 22.000 majki ostvarilo pravo na doživotno stečenu naknadu.

Savkovićeva je upozorila da će da ide do Strazbura "ako još jednom udare na majke". Korisnica naknada za majke sa Žabljaka, Milenka Leković, rekla je da iza sebe ima 35 godina radnog staža i da je radila verujući da će u starosti imati zasluženu novčanu naknadu i miran penzionerski život.

"Umesto toga ja danas sa vama na podgoričkom asfaltu tražim pravdu, borim se za građanska prava nas obespravljenih majki koje su diskriminisane i izneverene", saopštila je Leković.

Lekovićeva je rekla da će se boriti da se majkama vrati stečeno pravo jer, kako je kazala, majke uvek imaju snage da se bore i kad drugi odustanu.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto ilustracija printscreen Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track