Najnovije vesti
Vesti Hronika
ZAVRŠENO SUĐENJE Za ranjavanje policajca u Novom Pazaru 10 godina zatvora

ZAVRŠENO SUĐENJE Za ranjavanje policajca u Novom Pazaru 10 godina zatvora

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Dženana Kačara (35) na deset godina zatvora zbog toga što je početkom septembra prošle godine pucao i teško ranio policajca na dužnosti Dragana Čekanovića (31), saznaje "Blic".

NOVIPAZAR01 Osudjen na 10 godina zatvora foto facebook Foto: Facebook
NOVIPAZAR01 Osudjen na 10 godina zatvora foto facebook

Suđenje je počelo krajem februara, a sudija ga je proglasio krivim za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Odbrana, kao i Više tužilaštvo imaju pravo žalbe na ovu presudu.

Kačar se teretio da je uveče, 7. septembra, u Ulici Stefana Nemanje, u stomak upucao Čekanovića dok je on sa kolegom bio u patroli.

Prema informacijama iz istrage, Kačar je sa prijateljima sedeo u bašti jednog lokala u centralnoj novopazarskoj ulici dok je policajac sa kolegom patrolirao i kretao se trotoarom, nekoliko metara udaljen od stola napadača.

- Kačar je u jednom trenutku izvadio pištolj i ispalio hitac u policajca, pogodivši ga u donji, desni deo stomaka, ispod rebara. On je pao, a kako se radi o pištolju kalibra šest milimetara i kako je bila velika gužva i buka, njegov partner nije mogao da proceni odakle je pucano - priča naš izvor iz istrage.

Foto: Facebook

Ranjenog policajca je u sopstveni automobil ubacio radnik "Parking servisa" i u svesnom stanju odvezao u novopazarsku Opštu bolnicu gde mu je ukazana pomoć, posle čega je transportovan na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Dok je Čekanović bio na operacionom stolu, policija je obavljala uviđaj, blokirala deo Ulice Stefana Nemanje i pokrenula opsežnu potragu za napadačem.

- Nakon što je pucao, Kačar je iskoristio opštu pometnju i pištolj dao R. F. (43) rekavši mu da ga negde odnese i sakrije. Kada su stigle patrole policije, rekao im je da je iz automobila u pokretu pucano na njega, a da je slučajno pogođen policajac. Njegovu priču potvrdili su F. S. (33) i E. Z. (37), koji su sedeli s njim za stolom - priča naš izvor i dodaje da je napadač sve vreme bio na licu mesta i hladnokrvno posmatrao uviđaj.

Kako bi otkrila izvršioca, novopazarska policija je počela da pregleda snimke obližnjih video-nadzora, a upućen je i poziv forenzičarima iz Beograda koji su oko 23 sata helikopterom sleteli na Gradski stadion kako bi pomogli u istrazi.

- Na jednom od snimaka jasno se videlo kako Kačar puca, posle čega smo ga uhapsili. Parafinskom rukavicom je dokazano da je on pucao, a uskoro je i R. F. doneo pištolj u stanicu. Suočen s dokazima, Dženan je sve priznao, ali je tvrdio da nije imao nameru da pogodi nekog - ističe naš izvor.

Motiv ostao nepoznat

Kao i u istrazi, Kačar je i tokom suđenja govorio da nije imao nameru da puca u Čekanovića, da ga ne poznaje i da mu je žao zbog svega što se desilo.

Oslobođen za nelegalno nošenje oružja

Iako je u policajca pucao iz oružja za čije držanje i nošenje nije imao dozvolu, sud ga je oslobodio krivice za nelegalno nošenje oružja jer je u to vreme bila na snazi akcija legalizacije oružja kojom su oslobađani odgovornosti svi oni koji ga predaju.