Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 14. 6. 2018.

| Društvo

Raskopani trotoari u Voždovoj, pa radovi stali zbog “problema sa izvođačem”

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
vozdova trotoar
Nema ni radnika, ni mašina već danima; foto: Lj. J.

Radovi na rekontrukciji trotoara u delu Voždove ulice u centru Niša, koja je počela pre desetak dana, “stoje” već nekoliko dana. Direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović kaže da postoje problemi sa izvođačem radova, ali da su im iz te firme obećali da će od sutra nastaviti da rade.

Nakon što je “podignut” asfalt sa trotoara i skraćeno korenje drveća, na “gradilište” nisu dolazili radnici.

Imamo probleme sa izvođačem. Oni su dobili održavanje ulica, ali previše je ljudi potrebno za održavanje koje je njima povereno, a nemaju iskustva i dovoljno radnika za jedno i drugo. Pokvarile su im se i mašine, to je dodatni problem. Trpimo probleme, a nemamo druge izvođače - kaže direktor Direkcije za izgradnju grada.

Lović ne krije da već danima od preduzeća M Univerzal tim traže da završe započeto, te da su danas dobili obećanje da će sutra nastaviti sa rekonstrukcijom trotoara.

Trebalo je da se završio sve za 15 dana, sada čekamo. Druge solucije nemamo. Raskidanje ugovora bi bilo kompikovano, trajala bi javna nabavka uz žalbe do januara, a do tada bi prošla građevinska sezona - objašnjava Lović.

Napominje da su radovi na trotoaru početi sa najboljom namerom, a da “sada trpe i građani i vlasnici lokala”.

Podsetimo, plan je da se u prvoj fazi rekonstrukcije radi na 200 metara na neparnoj strani Voždove ulice - od raskrsnice sa Ulicom Vojvode Mišića do Ulice Dobrile Trajković. Kako su saopštili iz Grada, radovi obuhvataju uklanjanje postojećeg asfaltnog sloja i njegovu zamenu behaton pločama, sa horizontalnom signalizacijom za kretanje slepih i slabovidih osoba.

Vrednost radova je 1,2 miliona dinara, što je predviđeno Programom redovnog održavanja komunalne infrastrukture.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nesa

    09:56 // 15. 6. 2018.

    Eh, da je samo ovo. Bicikilstička staza od naselja "Nikola Tesla" do Niške Banje još uvek nije završena, a kad će NEZNA SE, do kraja NEKE godine a koje videćemo.

  • Ljakse

    09:21 // 15. 6. 2018.

    Pa toj Bulatovicev pajtos!

  • Borko

    08:16 // 15. 6. 2018.

    Ako se sećate parnih lokomotiva, vagon sa ugljem iza lokomotive, koji je bio najprljaviji u vozu, zvao se TENDER. Znači ime "tender" govori sve.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: