Dačić sa delegacijom Brazila

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu podsekretara za multilateralu, politička pitanja, Evropu i Severnu Ameriku u MIP-u Brazila, ambasadora Fernanda Simasa Magaljaesa, koji je predvodio delegaciju te zemlje na bilateralnim političkim konsultacijama dva ministarstva. Dačić je tokom dana razgovarao i sa političkim direktorom i šefom Sektora za bilateralu u Ministarstvu inostranih poslova Austrije Aleksanderom Maršikom.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog prijateljskih odnosa naših zemalja, koje ove godine obeležavaju 80 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Istaknut je značaj koji Srbija pridaje odnosima sa Brazilom, koji su veoma dobri i koje karakteriše visok stepen međusobnog razumevanja, uz želju za nadogradnjom postojeće saradnje u oblastima od obostranog interesa, posebno na ekonomskom planu i po pitanju unapređenja ugovorne regulative.

Izražena je zahvalnost na principijelnoj podršci Brazila po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, navodi se u saopštenju MSP.

Obostrano je potvrđen interes za uspostavljanje kontinuiteta političkog dijaloga dva ministarstva spoljnih poslova i za razmenu poseta na nivou ministara spoljnih poslova.

Srbija nastavlja da ulaže napore za trajno rešenje

Srbija je spremna da nastavi da ulaže napore na planu pronalaženja trajnog rešenja koje će biti u interesu Beograda i Prištine, ali i doprineti stabilnosti celog regiona, a samim tim i Evrope, rečeno je u razgovoru ministra spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sa političkim direktorom i šefom Sektora za bilateralu u Ministarstvu inostranih poslova Austrije Aleksanderom Maršikom.

U razgovoru je, navedeno je u saopštenju, naglašen značaj regionalne stabilnosti i saradnje i potvrđen doprinos Srbije na planu očuvanja mira i stabilnosti.

Dačić i Maršik su ukazali da su bilateralni odnosi Srbije i Austrije dobri i da ih karakteriše razvijena saradnja u svim segmentima.

Kao još jedna potvrda dobrih odnosa izdvojena je ekonomska saradnja i ukazano je da robna razmena u 2017. godini iznosi jednu milijardu evra.

U razgovoru je, takođe, iskazana podrška Austrije u procesu evrointegracija Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво