AMERIČKI FAJTER POSTAO RUS, A SADA NE ŽELI DRŽAVLJANSTVO SAD: Džef Monson najavio i političke ambicije, PUCA VEOMA VISOKO (VIDEO)
Foto: Fonet AP

odlučan

AMERIČKI FAJTER POSTAO RUS, A SADA NE ŽELI DRŽAVLJANSTVO SAD: Džef Monson najavio i političke ambicije, PUCA VEOMA VISOKO (VIDEO)

Planeta -

Nakon dobijanja ruskog državljanstva, borac mešovitih borilačkih veština (MMF) Džef Monson odlučio je da se odrekne američkog pasoša i postane odbornik gradske skupštine u Krasnogorsku.

Monson je krenuo u proces odricanja od američkog državljanstva i najavio svoje namere da započne političku karijeru u Rusiji.

"Postupak je dug, ali sam ga započeo. Dajem im američki pasoš i koristiću samo rusku putnu ispravu. Već sam platio tri hiljade dolara za postupak. Američka vlada samo želi svoj novac. Ha,ha”, rekao je Monson.

Prema njegovim rečima, američke vlasti pokušavaju da zakomplikuju proces odricanja od američke nacionalnosti.

"Ne žele da se ljudi odreknu američke nacionalnosti. Ako, na primer, imate dosta nekretnina, prvo morate sve da prodate, a zatim da plate sve poreze državi i tek tada će vam biti dozvoljeno da se odreknete državljanstva”, završava Monson.

On je takođe najavio svoju nameru da postane član skupštine: “Trenutno nameravam da postane član skupštine Krasnogorska (grad u regionu Moskve). Nakon toga bi želeo da napredujem i postanem član Dume, a sve u cilju da pomognem što većem broju ljudi.”

Monson je izrazio želju za ruskim državljanstvom 2013. godine. Rus je postao krajem prošle godine. Najava o želji da postane Rus objavljena je odmah nakon pobede protiv Konstantina Skrela. Monson je posle pobede obukao majicu sa natpisom "Ja sam Rus" i zahvalio svima koji su ga podržavali.

Kurir.rs/Logično

Foto: Fonet AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track