Najnovije vesti
Vesti Društvo
NIJE KRAJ Posle apokalipse u Užicu, na udaru ovi DELOVI ZEMLJE

NIJE KRAJ Posle apokalipse u Užicu, na udaru ovi DELOVI ZEMLJE

Grad je juče poharao dobar deo Srbije, ali to nije sve od nevremena danas. U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno, svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

kombo Foto: Facebook / screenshot
kombo
Nevreme u Lozoviku
Foto: Facebook
Nevreme u Lozoviku

Ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa olujnim vetrom, obilnijim padavinama i pojavom sugradice i grada, uglavnom na jugu i istoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 18 stepeni, najviša dnevna od 22 do 27 stepeni.

Foto: N. Mihajlović / RAS Srbija

I u Beogradu će danas biti umereno i potpuno oblačno, svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, severni, severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 17, najviša dnevna oko 23 stepena.

Sutra će u Srbiji biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, samo će na severozapadu ujutru i pre podne biti suvo.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, najviša od 20 do 25.

Za Beograd se za sutra predviđa umereno i potpuno oblačno vreme, ujutru i pre podne suvo, posle podne povremeno kiša, a uveče i tokom noći i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni, severozapadni.

Foto: RHMZ / screenshot

Najniža temperatura oko 16 stepeni C, najvisa dnevna oko 21.Prema izgledima vremena za sedam dana, do 21. juna, u petak se prognozira umereno i potpuno oblačno, sveže, mestimično sa kišom, ili kratkotrajnim pljuskovima.

Zatim, do kraja perioda promenljivo oblačno i nestabilno, pre podne u većini mesta sa periodima sunčanog vremena, posle podne sa pojavom pljuskova i grmljavina i temperaturom u porastu.

Juče je nevreme praćeno jakim pljuskom pogodilo pojedine delove Vojvodine, dok su u užičkom kraju sevale munje i padao je grad veličine lešnika.

Nevreme u Užicu
Foto: M. Cvetković / RAS Srbija
Nevreme u Užicu

Najkritičnije je bilo u Užicu gde je snažna oluja praćena grmljavinom i gradom veličine lešnika koji je padao deset minuta, pogodila centar kao i širi region oko ovog grada. Delovi Užica bukvalno su bili prekriveni ledom, a strmim ulicama u centru grada tekli su potoci vode.

Reka vode i leda na užičkim ulicama
Foto: screenshot
Reka vode i leda na užičkim ulicama

U zastrašujućim scenama iz Užica pojedini krovovi su se beleli kao u sred zime. Snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je i opštine Priboj i Tutin. Grad jakog tenziteta i veličine lešnika padao je u starom i novom delu grada Priboja.

U Požarevcu je oluja lomila drveće
Foto: youtube
U Požarevcu je oluja lomila drveće

Jak pljusak pao je juče i u Bačkoj, u Bečeju i okolini, dok je kiše, munja i grmljavine bilo i u Novom Sadu i okolini.

Kiša je padala i u Nadalju, u blizini Bačkog Gradišta, i u okolini Odžaka. Olujnog nevremena bilo je i u okolini Zrenjanina i Kikinde. Smederevska Palanka je takođe bila na udaru snažnog nevremena praćenog vetrom, pljuskovima i gradom.

Svi smo primetili da PROLEĆA I JESENI gotovo da nema, ali to je tek POČETAK PROMENE SVETA kakvog poznajemo