Lacio, Juventus, Napoli ili Monako? Barsa dobila ponudu za Gomesa od 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.06.18. | 23:35

Gde će?

Kada je pre tri meseca otvorio dušu i svetu predočio teško psihičko stanje, uzrokovano pritiskom dresa Barselone, Andre Gomes praktično je već tada najavio da će ovog leta promeniti sredinu, u potrazi mestom gde će mu suce sijati blistavijim sjajem.

Mada je dobio veliku podršku Barselonine publike, portugalski vezista očigledno više nije mogao da izdrži, zbog čega je po ubrzanom postupku rešio da dogovori transfer koji će mu doneti mir u narednom periodu.

Izabrane vesti

Katalonski dnevnik Mundo Deportivo otkrio je da je Barselona dobila konkretnu ponudu na 30.000.000 evra od neimenovanog kluba i da sada ostaje samo da se posao ozvaniči. Gomes je, ističe se, već prihvatio uslove saradnje, mada je tek oskudan dodatnim informacijama. Ne zna se ni liga gde bi Gomes mogao da nastavi karijeru, ali sudeći prema spekulacijama koje su se dosad pojavljivale - biće to u Seriji A.

Pitanje je samo - da li u Laciju, Juventusu ili Napoliju?

Lacio je viđen kao glavni kandidat za kupovinu Andrea Gomesa i to kao direktnu zamenu za Sergeja Milinković Savića, koji bi vrlo lako mogao da pojača redove madridskog Reala (trenutno najbliži Mančester Sitiju). Ako je zaista u pitanju Lacio, onda je samo pitanje trenutka kada će biti objavljeno da SMS probija sve dosadašnje barijere za srpske fudbalere i završava rekordan transfer. Poslednjih sati se, opet, pojavila informacija da je Lacio uspeo da postigne dogovor sa Vest Hemom oko prodaje Felipea Andesona za tačno 30.000.000 evra, plus još 20 odsto od sledeće prodaje. Koliko ujutru sportski direktor Lacija Igli Tare trebalo bi da sedne u avion za London i dogovori sve detalje.

Moguće je i da se radi o Juventusu, pošto se poslednjih dana glasno govorilo o interesovanju za Miralema Pjanića. Andre Gomes bi, praktično, mogao da bude deo velikog transfera kojim bi obe strane bile zadovoljne. Juventus i pored tolike moći u italijanskom fudbalu nema tu snagu da se bori sa finansijski izdašnijim ponudama drugih evropskih klubova, koji su spremni da igračima ponude velike svote novca na ime plate i ostalih bonusa.

Opet, ni Napoli nije isključen, mada je posle ostanka Mareka Hamšika i prekinutih razgovora sa kineskim Guangdžou Evergrandeom gotovo izvesno da Portugalac neće put Napulja. Ali, da ne tvrdimo ništa...

Iz Francuske stižu neke stidljive najave da bi Andre Gomes mogao da ode u Monako, što bi suštinski bilo najlogičnije zbog dobrih odnosa njegovog agenta Žorža Mendeša sa upravom Kneževa, jer su poslednjih godina dobro poslovali.

Barseloni bi 30.000.000 evra od Gomesove prodaje dobro došlo, jer se pretpostavlja da bi se time pokrio deo transfera Antoana Grizmana. Pod pretpostavkom, naravno, da se on uopšte i desi. Saznaćemo sve do subote.

Barselona će, kada se sve sabere i oduzme, svakako biti u minusu pošto je Gomesa iz Valensije dovela za 35.000.000 evra, plus bonuse od maksimalnih 20.000.000 evra. Takođe, u ceo posao je ubačen i takozvani „zlatni bonus“ koji je Valensiji mogao da donese još 15.000.000 evra. Ali, on bi se aktivirao samo u slučaju da je Gomes postao jedan od „zlatnih igraća“ Barselone tako što bi ispunio niz vrlo jasnih i teških zadataka. Ali, od toga neće biti ništa...

Foto: Action Images


tagovi

Andre GomesLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara