Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.06.2018.
22:24
M. Topalović - Vesti A

Ere novi prvoligaši!

Fudbaleri Zlatibora nastavili nisku uspeha, posle košarkaša i odbojkašica, čajetinskog sporta i ostvarili najveći uspeh plasmanom u PLS

Veliki uspeh Zlatibora iz Čajetine osnovanog 1945.godine

Fudbaleri Zlatibora iz Čajetine novi su članovi Prve lige Srbije pošto su u poslednjem kolu Srpske lige Zapad pretekli Slogu iz Požege i zauzeli prvo mesto sa istim brojem bodova - 80.

 
 

Presudio je međusobni skor: 1:1 u Požegi i 0:0 na Zlatiboru.

Foto Nikić

Ovo je najuspešnije godina u istoriji kluba osnovanog 1945.godine jer ne treba zaboraviti da je u Kupu Srbije ostvario sjajne rezultate (eliminacija Radničkog iz Niša) i tek je poklekao pred Čukaričkim u osmini finala 0:1.

Foto Nikić
Detalj sa derbija Zlatbor - Sloga Požega 0:0

Sloga, koje je poput Era sjajno igrala u drugom delu, imala je sve u svojim rukama. Morala je da pobedi pribojski FAP, koji je kao domaćin igrao u Prijepolju, ali nije uspela. Meč je zavšen rezultatom 0:0, dok su Zlatiborci savladali Karađorđe u Topoli sa 2:0 i sa 80 bodova prvi presekli vrpcu.

Veliki uspeh igrača iz Čajetine koji od osnivanja kluba igraju na Zlatiboru (bivše Partizanske vode) i to na stadionu Švajcarija (godinama poseduje reflektore) koji je poznat tokom letnjih priprema naših i internacionalnih ekipa. Naime, opština Čajetina u svom užem jezgru nikada nije imala fudbalski teren, ali je u planu izgradnja.

Ere je u prvom delu predvodio Vladimir Mudrinić, a u drugom iskusni trener Predrag Ristanović. Na čelu je agilni predsednik Veljko Radulović. Prvi sledeći korak biće rad na proširenju svlačionica, izgradnja poslovne zgrade jer trenutni objekat ne zadovoljava potrebe Prve lige Srbije, restriktivnog prostora... Sigurno će biti i pojačanja, mada je igrački kadar, od golmana Divca do Ćirovića zaista kvalitetan.

Foto Nikić

Čestitke zaslužuje i Sloga, predvođena trenerom Nikitovićem, Plazinićem, Stojakovićem, Nikolićem, Redžićem...za odlične predstave, ali je posutala kada se to najmanje očekivalo i tako nije ostvarila istorijski uspeh.

Čajetina je poslednjih godina doživela sportski bum. U viši rang ušli su košarkaši i odbojkašice, napreduju i ostale sportskegrane, a sve je bolja infrastruktura. Uz to, primetan je sve veći broj mladih koji uzimaju aktivno učešće u sportu što je dobra osnova za sve klubove.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online