Bajern i Alba - igraće se majstorica

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.06.18. | 22:33

Tim iz Berlina preživeo i izborio se za petu utakmicu

Ništa od Bajernove titule u Berlinu - za istu moraće da se izbori u Minhenu! Košarkaši Bajerna ispustili su veliku šansu da već u četvrtoj utakmici overe titulu nacionalnog šampiona, pošto su u dramatičnom finišu utakmice položili oružje i prepustili trijumf domaćinu. Alba - Bajern 72:68 (12:14, 17:20, 22:19, 21:15).

Koliko je, zapravo, neizvesna i tesna bila utakmica u Berlinu možda i najbolje govori činjenica da je Bajern na minut do kraja imao poen viška (66:65), ali da u naredna četiri poseda lopte tim Dejana Radonjića nije uspeo da postigne koš! To je domaćin znao da kazni i smireno stigao do serije 5:0 kojom je stigao do razlike koju Bajern više nije mogao da stigne.

Izabrane vesti

Oba tima pokazali su vrlo čvrstu odbranu i tako značajno umanjili prostor za realizaciju, pa je na kraju prve deonice palo svega 26 poena (14:12 za Bajern). Bila je to utakmica s mnogo preokreta, uspona i padova na obe strane i nijedna strana nije uspevala da dođe do značajnije prednosti kako su minuti prolazili...

U pobedničkom timu Nils Gifaj meč je završio sa 20 poena, dok je Luk Sikma skupio 12 poena i osam skokova. Srpski reprezentativac Stefan Peno ubacio je pet poena za 23 minuta na parketu. Na drugoj strani Džared Kaningem i Danilo Bartel imali su po 11 poena, Stefan Jović je ubeležio 10 poena i četiri asistencije, dok je Vladimir Lučić imao sedam poena i tri skoka.

Poslednja utakmica serije igraće se 16. juna od 20.30 u Minhenu.

BBL - FINALE

Alba - Bajern 72:68 /2-2 u seriji/
/Gifaj 20 - Kaningem, Bartel 11/

Foto: MN Press


tagovi

Dejan RadonjićStefan JovićVladimir LučićStefan Peno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara