Linkovi

Đukanović: Smjena Kadije neće uticati na evrointegracije


Milo Đukanović (Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore)
Milo Đukanović (Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore)

Komentari sa međunarodnih adresa koji su stigli nakon smjene direktorice RTCG Andrijane Kadije, neće uticati na dalji put Crne Gore ka EU, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i naglasio da je država “imala dosta kritičara, koji smatraju da se neki zvaničnici miješaju u unutrašnja pitanja Crne Gore”.

Đukanović je to je izjavio posle svečane akademije kompanije Plantaže, povodom 55 godina postojanja.

"Prije svega mislim da to ne može i neće uticati na tempo puta Crne Gore ka Uniji. Svima u Crnoj Gori, a i onima koji se bave Crnom Gorom, treba malo više udubljenosti i više informacija da bi razumjeli suštinu procesa koji se odvija", kazao je Đukanović.

On je dodao da svi žele da Crna Gora ostvari do kraja svoje planove.

"Svi treba da razumijemo da to što smo usvojili moramo beskompromisno primjenjivati i da to mora biti neselektivno primijenjeno, da se vladavina prava ne može odnositi samo na one koji nam se ne dopadaju a da uvijek tražimo razloge za izuzetke onih koji nam se dopadaju. To moraju jednako dobro razumijeti naši evropski partneri. Mi nijesmo iz nužde opredijeljeni da budemo dio EU, cijelu svoju istoriju Crna Gora je živjela izvan EU", istakao je Đukanović.

Đukanović je odgovorio da li mu novi Zakon o predsjedniku daje mogućnost stvaranja nekog vida paralelne vlade:

“To mogu da tvrde samo oni koji nijesu pročitali Zakon. Mislim da se odredbe tog Zakona uglavnom tiču prava bivšeg predsjednika”, objasnio je Đukanović.

On je rekao da ako EU odluči da uspori ili čak potpuno zaustavi proces ujedinjenja Evrope, “mi moramo biti spremni i za jednu i za drugu soluciju", kazao je Đukanović.

XS
SM
MD
LG