Valensija i Kostić - ponovo je aktuelno!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.06.18. | 16:35

Postoje realne šanse da se transfer završi

Najava Filipa Kostića da želi da napusti HSV ovog leta pokrenula je lavinu spekulacija, a izgleda da će želju srpskog reprezentativca za promenom sredine pokušati da iskoristi - Valensija.

Tačnije, ponovo je aktuelna priča o Kostićevom dolasku na krajnji istok Španije! Nemački dnevnik Bild tvrdi da uprava Valensije jako ceni Kostićeve kvalitete, kao i da je do inicijalnih razgovora na temu transfera bilo. Ipak, sve bi moglo da bude rešeno tek u danima pošto Kostić završi svoje obaveze u reprezentaciji Srbije i na Svetskom prvenstvu u Rusiji. 

Izabrane vesti

Podsetimo, Valensija je takođe želela Kostića i leta 2016. godine, ali klub nije želeo da ispuni želju Štutgarta i isplati 14.000.000 evra na ime obeštećenja, što je HSV nedugo zatim uradio. Međutim, kako je Hamburger ispao iz Bundeslige, u klubu su rešeni da se oslobode igrača s velikim ugovorima kako bi rasteretili budžet za narednu sezonu. Jedan od njih je Kostić s godišnjim primanjima od 2.000.000 evra, a kako je Kostić prvi izrazio želju da ode, vodeći ljudi HSV nisu se protivili. 

I dalje nije poznato koliko bi novca HSV mogao da zaradi od Kostićeve prodaje, ali procenjuje se da bi to mogla da bude suma između 8.000.000 i 10.000.000 evra. U Valensiji će imati opaku konkurenciju u liku Gonsala Guedeša, kojeg bi Slepi miševi trebalo da plate Pari Sen Žermenu 50.000.000 evra. Doduše, kako Valensija naredne sezone igra Ligu šampiona, verovatno je da bi obojica imali dobru minutažu u svim takmičenjima. 

Pitanje je samo - hoće li do dogovora doći ovog puta. 

Foto: Action Images


tagovi

Filip KostićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara