Najnovije vesti
IT
Definicija dobrog budžetskog telefona - isprobali smo Moto G6

Definicija dobrog budžetskog telefona - isprobali smo Moto G6

Serija G, koju je izbacila Motorola, obuhvata tri modela koji kombinuju funkcionalnost i prihvatljivu cenu. Najzanimljiviji od njih Moto G6, koji nudi neke od najbitnijih karakteristika flegšip telefona i pokazao se kao dosta pouzdan.

Motorola G6 Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija
Motorola G6

Motorola pravi telefone srednje klase čija je velika prednost to što ne pokušavaju da pariraju modelima čija je cena preko 700 evra. Moto G6 je međutim pokupio neke od njihovih bitnijih karakteristika. Najpre, displej večine 5,7 inča je Full HD+, ima odnos strana 18:9. Telefon je nešto uži od svog predhodnika, a sačinjen je od metalnog rama čija je poleđina blago zakrivljena uz dosta kvalitetno Gorilla Glass. Pozadina deluje dosta kvalitetno i lepo, ali ostaju otici prstiju, što je, nažalost, boljka i puno skupljih telefona.

Telefon ima ekran sa odnosom strana 18:9
Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija
Telefon ima ekran sa odnosom strana 18:9

Moto G6 pokreće Qualcommov poslednji procesor srednje kategorije Snapdragon 450 uz 506 GPU 3GB RAM. Ovo je sasvim dovoljno da telefon radi bez većih zamerki. Pokretanje aplikacija je dobro, čak i kada igrate manje intenzivne igre nećete opteretiti uređaj koji će malo da zastane tek kada otvorite zahtevnije aplikacije poput onih za kompleksnije editovanje slika na primer.

Kamera je dualna sa kombinacijom 12MP i 5MP
Foto: RAS Srbija
Kamera je dualna sa kombinacijom 12MP i 5MP

Kamera kod ovog telefona čija je cena inače 249 evra, dualna je. Ona je donela i najveće unapređenje. Sistem kamera je napravljen tako da je primarni senzor tu da pravi pre svega slike portreta i ima 12MP. Možda po brojkama to nije puno, ali nemojte da vas zavara jer je propraćen odličnim otvorom blende od f/1.8, što znači da propušta više svetla i tako donosi kvalitet. Drugo sočivo ima 5MP. U kompletu, ove kamere donose dosta dobre i detaljen fotografije sa vernim bojam. Prednja kamera ima 8MP.

Moto G6
Foto: RAS Srbija
Moto G6

Softver je dosta jednostavan, pregledani ukoliko ste ljubitelj “čistog” Androida onda ćete biti zadovoljni što vas Motorola neće opterećivati svojim aplikacijama i novitetima. Baterija ima 3.000mAh, već uobičajeni kapacitet koji je dovoljan za celodnevno korišćenje. Zanimljivo je da tokom noći, kada je u stanju mirovanja, baterija gubi tek oko 2 procenta energije što je izuzetno dobro.

U zaključku, ako tražite telefon koji izgledom podseća na premijum a može da pruži solidne performanse Moto G6 bi mogla da bude odlična opcija.